Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

Reklama

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Pro mě je série Roróni Kenšin naprosto jedinečná a dokonalá série nejlepších samurajských soubojů. Skvělé, řekl bych až dokonalé kenjutsu, nádherný příběh, ať už jako celek, nebo co se emocí a lásky týče. Prostě .... Celkově tuhle sérii xx filmů, co v průběhu x let vyšly hodnotím 100%, protože je to jako celek dokonalé. Tento film nám ukázal něco málo (trošku víc) z historie a toho, jak to celé vlastně začalo. 85% ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série. Příběhově obsahojue jenom minimum nového a romance s Tomoe neobsahuje absolutně žádnou chemii a ani trochu nefunguje. Sama Tomoe je snad nejméně výrazná a zajímavá osoba celého seriálu a nejméně zajímavá žena. V takovém okamžiku mám pak problém, jakkoliv se o ní zajímat. Nechápu, proč letošní filmy byly vydány v tomhle pořadí. Final prozradil všechny zásadní události z Počátku a učinil ho víceméně zbytečným. Přitom kdyby byly prohozené, tak Final bude ovlivněn jenom mírně a ničemu by to neuškodilo. Musím tomu nechat, že to vypadá dobře a bojové scény jsou dobře zchoreografované, ale to vše bylo i v předchozích filmech, které neměli tolik neduhů z tohohle. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno