Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

Smarja to byla bida. Po trilogii tezke zklamani. Ta ovacka jsem videl, vim, ze se pojetim i naladou dost lisi od serialu. Ale tohle nafilmovani mi prislo.. o nicem? Neprehledne? Hrozive zdlouhave? Bez ladu a skladu? Pokud vas laka hrany kenshin a zadneho jste nevideli, dejte si radeji trilogii. Doufam, ze Konec bude lepsi. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vracíme se do minulosti, takže tady krev stříká hned od prvých minut. Aby přišlo to melodramatický vyklinění. A potom závěr. Takže jo, byla jsem zvědavá, jak moc mě chytne příběh zabijáka, který už nechce nikoho zabíjet z doby, kdy ještě zabíjel a "potom se to stalo". Jenom mi chvilku trvalo, než jsem se do toho zažrala. Bylo to moc fajn, ale nebyla jsem tolik zažraná jako u předchozích dílů. První hodinu je film extrémně pomalý (což mi nevadilo), takže to chvíli trvá, než se to pořádně rozjede. A byť by se dalo namítnout, že je to jednoduchý příběh nebo že by šlo zakomponovat jinam pomocí flashbacků, stejně už většina byla částečně ukázána/řecena, tak je film vlastně moc fajn. Je to vlastně origin, což hodně můžu. Takže...spokojenost na všech frontách   :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané a skvěle mísící nekompromisní akci s komorním osudovým melodramatem. Jediný problém, bohužel zásadní, je, že nic z toho. Důvod? Vše (ale jakože naprosto lautr vše) v tomto filmu již bylo na plnou hubu řečeno/ukázáno/vyjeveno v cca devíti hodinách stopáže předchozí čtveřice dílů. Ve výsledku tedy rozporuplné dojmy... Veskrze zdařilý film; "jenom" zhola zbytečný, jelikož fanouškům série nemá co nabídnout. Krom výtečné syrové akce, byť i té je o poznání méně než je v sérii zvykem. Zároveň to však jako pátý díl série stěží je pro někoho jiného než fanoušky (jakkoli to může s přimhouřením obou očí fungovat i samo za sebe). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama