Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slasher chvíli si pohrávající s pokusem o hlubší vykreslení vrahovy motivace sklouzne přesně tam kam patří a jak to mám rád, tj. v krvavou vybíjenou s rozličnými druhy úmrtí. Nechybí tu např. atraktivní dekapitace, půvabné uškrcení či poutavý průstřel šípem a díky této rozmanitosti dávám uspokojivé čtyři hvězdy, dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Osemdesiate roky zanechali maniakálny odkaz, ovešaný všetkým možným ostrým, vraždyschopným. Všedné činnosti a zábavy strednej spoločenskej triedy sa spravidla zvŕtajú do podoby krvavých orgií, ktoré si odniesli v prvom rade mladí a výzorovo tak prekrásni rodinní príslušníci. Tomuto trendu sa nemohli vyhnúť ani sviatky vianočné, ako uliate zapadajúce do tejto slasherovej subžánrovej vypečenej famílie a čo viac, vyrastajúce v prostredí jej schopnejších členov. Fanúšikovia slasherových rošád si budú so sarkastickým pousmiatím užívať atmosféricky a hudobne famózne zvládnutú pomalú B-čkovú historku so santovskou čiapočkou na sekere, ostatní v nej uvidia len jej predpotopnosť. Šťastné a veselé dopadli kvalitatívne šťastne a veselo aj v tomto podaní. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"Trest! Neposlušná!" :-)) Už začátek, kdy malýho Billyho vyděsí jeho vlastní choromyslnej děda mě rozbil. Malýmu Billymu zavraždí rodiče Santa Claus, ten z toho má dodobný deprese jako Lorie Strode z Michaela Myerse, v dětsáku ho navíc terorizuje matka představená. Když je Billymu 18 let, dostane job v hračkářství. Bohužel se ale blíží Vánoce. Billy musí zaskakovat v převleku Santa Clause, tím mu definitivně hrábne a začne kosit všechny, co se mu postaví do cesty, tedy až na hodný děti. Škoda jen, že neodkrouhnul i matku představenou. Originální námět vraždícího Santy se sekyrou a vtipný hlášky. Doufám, že bude remake, protože tenhle zapadlý slasher si ho zaslouží. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně typickej bezmyšlenkovitej slasher, kde je jedinej problém filmu založenej na tom, kolik táborníků si štáb přiveze a jakým způsobem, jakou zbraní a jakou frekvencí je vrah vyvraždí. Tady je vrahova osoba hned od začátku filmu docela solidně fomovaná a vytvářená, že nakonec to zabíjení vůbec nepůsobí špatně, spíš naopak, působí docela reálným dojmem a ty následný scény Santy s obouruční sekerou už je jen taková třešnička na dortu. Výbornej a řek bych, že i dost opomíjenej slasher. Nauhty! Naughty! You've made it thrugh Halloween, now try and survive Christmas. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Cáklých psychopatů, kterým díky neradostnému dětství pak v dospělosti hrábne, a rozhodnou se vykydlit půlku svýho města, dívčí internát nebo blázinec, tu byly už mraky. Subžánr slasher tohle téma vyždímal až na maximum, přesto to né vždycky musí působit zatuchle. Stačí děj přesunout do Vánočních svátků, vraha navléct do obleku Santy Clause, do rukou mu strčit pořádnou sekeru, a je o zvrhlou zábavu hnedka postaráno. První část ze série Silent Night, Deadly Night nám však nabídne i něco víc: poctivou dávku brutality, hodně krve (proto apeluji na UNCUT verzi), slušný bodycount, typicky nahou Linneu Quigley a vůbec žádný humor. A fanouškovské srdce plesá radostí! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)

Reklama

Reklama