Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1972 – v parku je nalezeno mrtvé tělo studentky. Příčinou smrti bylo předávkování. Stopy vedou ke skupině Mimikry, která se chystá tajně unést letadlo pravidelné linky Praha – Karlovy Vary do Mnichova. Major Zeman tuší, že se chystá něco nekalého. Nemá však žádnou přímou stopu ani důkaz. (Prague Promotion)

Recenze (39)

pornogrind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...Tak se nám drogy dostaly i do republiky. Co sis myslel ? To je jako rakovina tohle svinstvo. Nezná hranice a ti syčáci co s tím kšeftujou taky ne. S tím musíš počítat...Nikde mě tenhle komunistickej seriál nebral. Ale dva díly mi uvízly v paměti a už jsem je viděl několikrát. Jedním z nich je právě díl Mimikry. Když dva dny zpátky proklapával programy v televizi (kde je stejně pořád hovno) narazil jsem na Mimikry. Tak jsem si řekl, že si tenhle díl musím zase po letech připomenout. A jelikož to tady nemám hodnocený, činím tak teď. To je prostě klasika. Drogy, Chozé, Modrák, nezapomenutelný O. Vlach a samozřejmě Bič boží. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic naplat, na Bič boží musel se závistí čučet celý dobový underground. A já přehlížím všechno ostatní, co tento díl brzdí. Geniální apokalyptický text (neplést s parodií, kterou zde napsal MM_Ramone) a nadčasová hudba, ve které nechybí ani klávesy...a hlavně např. TENTO štylový účes dnes už jen tak neuvidíš. Tvůrci dělali vše s velkou precizností, to je vidět i slyšet. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten rock se nám tu nějak mezi mládeží rozmáhá. A drogy. A skupiny zpívající písně s náboženskými texty. Takže Zeman má nejen plno práce s mrtvou feťačkou, ale i s vlastní dcerou, která chodí s podezřelým Kaiserem. Ten je ale správný hoch a tak se vydá spolu s Lidkou pátrat mezi androše na vlastní pěst, když u skupiny Mimikry shání nějaký bytelný nahrávky, v bytě vyzdobeném plakáty s buržoazním imperialistou Charlesem Bronsonem. Androši však plánují únos letadla. Tohle je další hnusná propaganda, která má ospravedlnit proces s Plastiky - spojuje je s drogami a s únosem letadla roku 1972, u čehož ovšem žádní androši nebyli, pilot byl zastřelen omylem, všichni byli v Německu zatčeni a odsouzeni a střelec se v base oběsil. Nicméně Žitný na konci pronese: "Jestli mají svědomí, tak nám vraha vydají." A socialistický uvědomělý divák si má uvědomit, že Němci únosce nevydali. Co se týče legendární písně Bič boží, představuju si to asi takhle: Liška měl složit undergroundovou píseň, ale nevěděl, jak to zní, takže složil něco stylově naprosto neodpovídajícího. Nicméně spousta lidí si skutečně myslela a myslí, že Bič boží je od Plastiků! Směšní feťáci Lábus, Vlach či Drbohlav jsou už jen třešnička na dortu. Za ně a Bič boží nakonec tři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdy vyzkoušíme včeličky?" Nahrávky skupiny Plastic People of the Universe jsem za totáče na nepříliš povolených akcích poslouchal poměrně pravidelně, ale musím se přiznat, že kromě té aury zakázanosti jsem se v jejich hudbě moc nenašel. Když se však objevily Mimikry, tak jsem byl nadšený, protože jsem na obrazovce slyšel hudbu a viděl interprety, kteří do estrád tak nějak nezapadali. Čas ve mě to původní nadšení poněkud uhasil, ale přesto se na Mimikry kdykoli znovu rád podívám a ani si neberu osobně, že zobrazuje máničky jako feťáky, únosce a vrahy. To je problém propagandy, mě zaujal Bič boží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám drogy dostaly do republiky. No jo Honza Zeman to nemá lehký a krátce před koncem seriálu nastupuje další těžkotonážní díl který nelze hodnotit úplně objektivně. Každopádně smažky Vlach s Lábusem jsou úplně best a úsměv na tváři vykreslí i spousta haluz scén kterými je tato epizoda protkána od začátku až do konce. Každopádně další svébytný kult který můžete buďto milovat nebo nenávidět. No já se řadím do té první skupiny a Bič boží je pecka sama o sobě. To prostě nevymyslíš.100% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Pri záberoch, kde vynášajú rakvu nebohého kapitána z L-410 je ešte vidno mnoho dobových záberov na rad lietadiel typu Tu-134 (jedno z nich štartujúce aj na pozadí titulkov). V čase, keď sa epizóda odohráva (leto 1972) ich ČSA malo vo flotile len 5 kusov a určite niekoľko na pravidelných linkách. (Fredy.Tukot)
  • Aj keď sa dej epizódy odohráva v roku 1972, pri cvičnej streľbe (čas 44:47) na plechovej krabici jasne vidieť azbukou napísaný rok 1977. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama