foto

Ivana Andrlová

  • nar. 28.10.1960 (60 let)
    Vysoké Mýto, Československo

Biografie

Vždy krásná a chytrá princezna Ivana Andrlová se narodila 28. října 1960 ve Vysokém Mýtě. Po studiu na pražské konzervatoři v roce 1982 působila v Divadle Jiřího Wolkera (dnešní divadlo v Dlouhé). Stala se manželkou herce Ivana Vyskočila, se kterým je ale již rozvedená a má dceru Michaelu. Od devadesátých let střídavě hrála v různých pražských hereckých souborech.

Do širší divácké povědomosti vstoupila v televizním seriálu PODNÁJEMNÍCI režiséra Františka Filipa, kde si zahrála Alenku, bylo jí pouhých 16 let. V době svého mládí byla výrazná představitelka princezen a dalších dívčích rolí, zejména v televizních filmech a seriálech, ale také vážnějších charakterních rolí na scéně svého mateřského divadla. Z rolí princezen vyjmenujme například pohádku PRINC A VEČERNICE, PRINCOVÉ JSOU NA DRAKA a mnoho dalších.

Je velmi dobrá dabérka, což prokázala nadabováním hlavní představitelky Ally amerického televizního seriálu ALLY MCBEALOVÁ nebo hlavní představitelky seriálu DIVOKÝ ANDĚL Natalii Oreiro. Také je držitelkou Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za zvárnění hlavní role Ally Mcbealové ve stejnojmenném seriálu. V České televizi vystupuje společně s moderátorem Alešem Cibulkou v pořadu věnovanému češtině. Od roku 1997 je členkou soukromé Divadelní společnosti Háta.

Rendy "Bartson" Vltavson

Herecká filmografie

Filmy

2019 Marie a Jana
Špindl 2
2016 Tajemství pouze služební
2013 Jedlíci aneb Sto kilo lásky
2007 Škodná (TV film)
2001 Zázračné meče (TV film)
1999 Veselé vánoční hody (TV film)
1997 Žena v kleci (TV film)
1995 Omyl děda Vševěda (TV film)
1994 Marie Růžička (TV film)
1991 Kučírek versus Kučírek (TV film)
Víla z jeskyně zla (TV film)
1990 Pernikářka a větrný mládenec (TV film)
1989 Přiměřená večeře (TV film)
1988 Kverulantka (TV film)
O zrzavé Andule (TV film)
1987 Ať přiletí čáp, královno! (TV film)
1986 Co takhle svatba, princi? (TV film)
Drahá tetičko (TV film)
Mladé víno
Prstýnek bez kamínku (TV film)
Případ Karoliny Testové (TV film)
Případ Kolman (TV film)
Sardinky aneb Život jedné rodinky (TV film)
Studentská balada (TV film)
Vánoční Růženka (TV film)
1985 A co ten ruksak, králi? (TV film)
Lucie a Marta (TV film)
O chytrém Honzovi (TV film)
Pusu, pusu, pusu! (TV film)
1984 Chytrá princezna (TV film)
Tři princezny tanečnice (TV film)
1983 Kouřová clona (TV film)
Lešanské jesličky (TV film)
1982 Bhudžangásána znamená Kobra (TV film)
Hlavní výhra (TV film)
Plášť Marie Terezie (TV film)
Vítr v kapse
Za humny je drak
Zelená vlna
1981 Burácení s Burácem (TV film)
Mezičas (TV film)
Monstrum z galaxie Arkana
Výlety (TV film)
Zralé víno
Zuzana je naše (TV film)
1980 Dopis psaný španělsky (TV film)
Mít tak holku na hlídání (TV film)
Princové jsou na draka (TV film)
1978 Miluji Tě (TV film)
Otec nebo bratr (TV film)
Princ a Večernice
Sólo pro starou dámu
1977 Co je s tebou, Lenko ? (TV film)
Klukovina (TV film)
Zůstanu s tebou! (TV film)
1976 Podnájemníci (TV film)

TV seriály

2018 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Poslední kapka šílenství (S02E04)
2017 Přístav (TV seriál)
Milenka s.r.o. (S04E18)
Hospoda u herce (S04E02)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Nečekaný vítěz (E12)
Volby (E11)
Tajný projekt (E10)
další epizody (11)
Přístav (TV seriál)
Duch starého Krupičky (S03E08)
Ne (S03E04)
Poklad (S03E03)
další epizody (10)
2015 Přístav (TV seriál)
Bursíkovy brikety (S01E29)
Kočka (S01E23)
Zátoka Open (S01E22)
další epizody (4)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Trable s tchyní (E20)
Zapomenuté akty (E15)
Sametovej úlet (E14)
2014 Stopy života (TV seriál)
Zlatá mládež (S01E07)
Poslední sbormistr (S01E06)
O život (S01E05)
další epizody (6)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (7)
Stopy života (TV seriál)
Dívčí sen (S01E01)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Velká očekávání (S01E08)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jiná dimenze (S01E41)
Nechceš mi něco říct? (S01E40)
Talent na život (S01E39)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Je do mě blázen (S01E04)
Obejmi mě, prosím (S01E03)
Zamilovaní nemají hlad (S01E02)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1997 Bakaláři 1997 (TV seriál)
Milenka dvou pánů (E07)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
Intrika (E03)
Duplikát (E02)
Dobyvatel (E01)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Prověrky (E11)
Řádná dovolená (E10)
Trápení (E09)
další epizody (10)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Silvestr (E05)
1987 Polom v bezvětří (TV seriál)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Jan Jiří Grasel (E03)
1984 Bambinot (TV seriál)
Sanitka (TV seriál)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
další epizody (6)
1983 Létající Čestmír (TV seriál)
Poslední květina (E06)
Rodina na větvi (E05)
Velký vezír (E04)
další epizody (6)
Bakaláři (TV seriál)
Výlet do velkého světa (S12E32)
1982 Dobrá Voda (TV seriál)
Radost (E07)
Pokora (E06)
Lítost (E05)
další epizody (7)
Tak se ptám (TV seriál)
Písemky (E06)
1980 Arabela (TV seriál)
Zvonečkem to začalo, zvonečkem to končí (E13)
Arabela na útěku (E05)
Petr a princezna (E03)
další epizody (4)
Dnes v jednom domě (TV seriál)
Domov jménem Praha (E09)
Obtíže sicilské obrany (E08)
Chybujícím neodpouštěti (E07)
další epizody (9)
Tak se ptám (TV seriál)
Příliš mladí na lásku (E02)
1979 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Růže pro Zemana (S03E10)
Mimikry (S03E09)
1978 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Štvanice (S03E05)
Klauni (S03E04)
Šťastný a veselý (S03E03)
další epizody (4)

Host

TV pořady

2013 Barrandovský Silvestr (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2010 Kde bydlely princezny (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2007 Dobrá rada nad zlato (TV pořad)
2006 Párty s kuchařem (TV pořad)
2005 O češtině (TV pořad)
Vypadáš skvěle! (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Kinobazar (TV pořad)
2000 Pod pokličkou (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1996 To je fór (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
Činčin (TV pořad)
1991 Holky, kluci, komici (TV pořad)
1987 Už komedianti jedou (TV pořad)
1986 Echo (TV pořad) - mod.
1981 Co bylo i nebylo v silvestrovském bálu (TV pořad)
To by nikdo nečekal (TV pořad) - mod.
Šest ran do klobouku (TV pořad)
1980 Než se zvedne opona (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(60)