Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// slušná mysteriózní atmosféra, technické zpracování, hudební i zvukový doprovod, poutavý námět -složitý děj, slabý scénář, z herců nejsem u vytržení/// Možná mysteriózní žánr nepatří mezi mé nejoblíbenější, nebo alespoň tohle je další případ kdy jsem se hlavně v druhé polovině celkem nudil. Ale musím uznat, že jsem občas čuměl s otevřenou pusou a šokující závěr mě osobně nevadí. Spíše mi nesedí ten špatný pocit z celého filmu. No už jsem viděl hodně lepších filmů, ale u tohoto mohu chválit alespoň jeho výborné zpracování./// Celkem 61%/// ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné mysteriózní drama, za nímž všechny ty nové duchařiny pěkně pokulhávají. Tajemná bytost se ani nemusí zjevit v plné kráse, a přeci temná atmosféra prolíná snímkem od začátku až do konce. Úder hlavou do zrcadla vydá víc, než všechny trapné a předvídatelné lekačky hrnoucí se ze současných filmů. Výborná hudba, skvělá kamera a R. Gere, který sice svým jednáním občas leze na nervy, ale má to ve scénáři, že. Katastrofická scéna je řemeslně výborně udělaná a věrohodná. A k zamyšlení stojí to, že kdo nás opustil, už se zkrátka vrátit nemůže, ale může zůstat v našich vzpomínkách. Vyrovnat se se smrtí milovaných není vůbec jednoduché a Johnovi to trvalo dva roky, než pochopil. Původní hodnocení nechávám. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Je tu citeľne cítiť nafúknutosť celého filmu a zbytočne dlhá stopáž. Dej by sa v pohode zmestil do seriálovej stopáže Aktov X a myslím, že by mal lepší výsledok. Prvá polovica je perfektná, všetko skvele napínavé, zaujímavé, no postupné odhaľovanie je prerobené takým nudným spôsobom, že som si myslel, že sa mi to len zdá. A nehovorím o úplne infantilnom závere s pointou. 65%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Doba okolo roku 2000, kdy filmy s mysteriózní tematikou byly v módě jako akční béčka v 80. letech, je (s přihlédnutím k tomuto filmu) naštěstí pryč. Scénáristický neduh snad většiny filmů této vlny, kterým byla urputná snaha v závěru silně šokovat, se bohužel projevil i zde. Přitom solidní zápletka rozehraná na nepříliš originálním podkladu, je díky technickému zpracování posunuta mnohem výše. Práce s kamerou, která efektně i efektivně střídá pozice, nálety či pomalé plížení, je na jedničku. Stejně tak je tomu u střihu, zvuku a v neposlední řadě i hudby. Pomocí těchto do poslední mrtě využitých prostředků se režisérovi daří budovat nadstandardní atmosféru strachu, která však v druhé polovině začne díky děravému scénáři a tím pádem neodbytnému natahování, ztrácet dech a závěr už je i přes svou formální dokonalost sprostým výsměchem. Avšak vzpomínky na „anděly“ jsou natolik silné a sugestivní, že hodnocení tří hvězdiček je šité jako na míru. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Spisovatel Alexander Leek (Alan Bates) ve filmu zmiňuje výskyt Mothmana při výbuchu černobylské elektrárny. To by ale časově neodpovídalo realitě, protože zřícení mostu v Point Pleasant, na který je film zaměřen, se odehrálo téměř dvacet let před černobylskou havárií. (Nick321)
  • V oblasti Point Pleasant sa po páde mosta "motýlí muž" už nikdy neobjavil. Jeho zjavenia mali po celom svete sprevádzať iné katastrofy. (Karush)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama