Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že Richard Gere už nikdy nenatočí kvalitní film a už vůbec bych si nedokázal představit tohoto ikonického hezouna a boháče z Pretty Woman v hororu. Opak se stal pravdou a Proroctví z temnot je v nočních hodinách hororem velmi příjemným, v pár okamžicích nebezpečně mrazivým a celkově velmi povedeným. Hodně lidí může kroutit nad hlavním tématem, ale horor si přeci může dovolit prakticky cokoliv a proto je dobře, že Mark Pellington se nebál ani formou trochu experimentovat. Obecně je Mark Pellington velmi zajímavý a vkusný režisér, protože mě v žádném zatím natočeném snímku, který jsem od něj viděl nezklamal dějově ani formálně. A to Miluj bližního svého není zrovna jednoduchý film pro režiséra. Pro milovníky tajemných hororů rozhodně zajímavý přírustek, který nepotěší milovníky velmi krvavých vražedných filmů na dobrou noc. Jako malá třešnička na dortu působí "natočeno na základě skutečné události". ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetko je to vlastne o tom, že chlap sa akože námatkovo ukáže, no a potom vás začne kontaktovať a vravieť vám, čo sa stane. No a vy už bud' chcete tomu veriť, alebo nie. Pravda je však taká, že keby mne takým hlasom niekto rozprával do ucha, tak i napriek tomu, či by to bol žart, alebo nie, zoseriem sa od strachu, týžden chodím kanálmi aby ma nik nevidel, alebo nestretol a pred spaním - pri rozsvietenom svetle samozrejme, vždy kuknem pod postel a do každého rohu nadrbem cesnaku, minimálne dvadsať krížov a vykúpaný vo vode z kostola sa až potom položím na kute! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné mysteriózní drama, za nímž všechny ty nové duchařiny pěkně pokulhávají. Tajemná bytost se ani nemusí zjevit v plné kráse, a přeci temná atmosféra prolíná snímkem od začátku až do konce. Úder hlavou do zrcadla vydá víc, než všechny trapné a předvídatelné lekačky hrnoucí se ze současných filmů. Výborná hudba, skvělá kamera a R. Gere, který sice svým jednáním občas leze na nervy, ale má to ve scénáři, že. Katastrofická scéna je řemeslně výborně udělaná a věrohodná. A k zamyšlení stojí to, že kdo nás opustil, už se zkrátka vrátit nemůže, ale může zůstat v našich vzpomínkách. Vyrovnat se se smrtí milovaných není vůbec jednoduché a Johnovi to trvalo dva roky, než pochopil. Původní hodnocení nechávám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Miluji horory, ale strach z nich obvykle nemám, spíš se jen tak bavím. Ale tenhle film je naprosto něco jiného ( :-D zdravím Pythony ), nejen, že jsem měl z něj husí kůži, ale opravdu jsem se bál ! Film má opravdu mrazivou atmosféru, která by se dala krájet. Hodně mě překvapil Richard Gere, kterého jsem do té doby, než jsem uviděl tento film, moc nemusel. Musím říci, že je to skvělý herec. Taky Will Patton byl výborný, úplně mu sršel strach z očí. Musím taky pochválit skvělý soundtrack. Film je podle pravdy, a o Motýlím muži jsem hodně četl. V Americe žije novinář, který se s ním setkává, už o něm napsal spoustu knih. Za zmíňku třeba stojí, že Motýlí muž se vždy objeví pár minut před nějakou velkou nehodou. Když se v Brně ( nevím jestli si to pamatujete ), na dálnici, před několika lety, stala ta velká nehoda, pár lidí ho tam prý před tou nehodou zahlédlo, byly s nimi i rozhovory. Určitě se na film podívejte, chápu, že nemusí sednout každému, ale film mě osobně velmi potěšil. Myslím, že by se o Motýlím muži mělo mluvit více. Nemyslím si, že je inteligentnější, prostě je to jiná energie, zcela něco jiného. Cituji z filmu: "Vydíte toho chlápka na té budově, jak myje ty okna ?", "Jo, no a ?", "Kdyby se 200 metrů odsud srazily auta, on to uvidí, my ne, ale to neznamená, že je inteligentnější !". Myslím, že by se nad tím mělo více zamyslet. :::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama