Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ak si náhodou kladiete pred zhliadnutím tohto filmu otázku, či je možné aby GERE účinkoval v trileri či (prepytujem) horore, odpoveď znie: ANI OMYLOM. A pritom námet filmu je sľubný a v rukách nemainstreamového remeselníka by sa mohol premeniť na skvost. Ibaže tento výsledok je invalidom s hlinenými nohami, ktorý opäť odkazujem do kategórie filmov pre ľudí, ktorí horory neznášajú ale radi by sa pred rovesníkmi pochválili, že aj oni už nejaký ten "majsterštyk" videli. CHA-CHA (9.10.2006) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mysteriózní počin, který se může pochlubit velmi mrazivou atmosférou, depresivní hudbou a dobrými hereckýymi výkony. Co se týče příběhu, těžko usuzovat do jaké míry je pravdivý, každopádně jsem si ho užíval. Přesto bych si to dokázal představit ještě o něco lépe sestříhané a kamerově vytříbenější. Celkově tedy 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je tu citeľne cítiť nafúknutosť celého filmu a zbytočne dlhá stopáž. Dej by sa v pohode zmestil do seriálovej stopáže Aktov X a myslím, že by mal lepší výsledok. Prvá polovica je perfektná, všetko skvele napínavé, zaujímavé, no postupné odhaľovanie je prerobené takým nudným spôsobom, že som si myslel, že sa mi to len zdá. A nehovorím o úplne infantilnom závere s pointou. 65%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V oblasti Point Pleasant sa po páde mosta "motýlí muž" už nikdy neobjavil. Jeho zjavenia mali po celom svete sprevádzať iné katastrofy. (Karush)
  • Spisovatel Alexander Leek (Alan Bates) ve filmu zmiňuje výskyt Mothmana při výbuchu černobylské elektrárny. To by ale časově neodpovídalo realitě, protože zřícení mostu v Point Pleasant, na který je film zaměřen, se odehrálo téměř dvacet let před černobylskou havárií. (Nick321)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama