Reklama

Reklama

Forman vs. Forman

Trailer
Česko / Francie, 2019, 78 min (Televizní verze: 55 min)

Obsahy(1)

Snímek, který vznikl v česko-francouzské koprodukci společností Negativ, Alegria, České televize a ARTE, je uceleným životním portrétem jednoho z předních českých režisérů Miloše Formana, sumarizuje jeho životní cestu, na níž se prolíná přízeň s ranami osudu, osobní pátrání i tápání. Snímek je koláží často neviděných soukromých oficiálních archivů i autobiografického vzpomínání, které namluvil režisérův syn Petr. (Negativ Film Productions)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

nascendi

všechny recenze uživatele

S dokumentom o Milošovi Formanovi som bol veľmi spokojný. Nie je nudný, ale tiež neobsahuje nič bombastické. Plynie si takým príjemným tempom a dokumentuje život a tvorbu tohto najväčšieho českého filmového režiséra. Páčila sa mi snaha tvorcov nájsť leitmotív, ktorý Formana hnal dopredu. Rovnako zaujímavé bolo aj odhaľovanie momentov, kedy sa zo zdanlivého konca dovtedajšieho života a tvorby dokázal vymaniť. Dokument ani zďaleka nie je komplexný a úplný, ale vôbec mi to neprekážalo, aby som si ho užil. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Shrnující, dokumentární, sestříhané, decentní, celistvé, smutné, osamělé. Žádný nečekaný výsledek, ale citlivě a komplexně sestříhaný dokumentární medailonek jednoho z našich nejlepších českých režisérů. Dokument na mě působil hrozně osaměle a bolestně - touhu po svobodě a po domově promítal Miloš Forman do všech svých filmů. ..díky.. (KVIFF2019) ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Velice povedený střihový koprodukční dokument bilancující život a tvorbu Miloše Formana. Působivě sestříhaný (víceméně chronologicky) soubor ukázek ze stěžejních filmů, velice zajímavá vyprávění Miloše Formana odhalující jeho motivy i názory na život i jeho kariéru a filmovou tvorbu, zajímavé komentáře interpretované Petrem Formanem. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo ještě delší a obsažnější, uteklo to jak voda, jen ty titulky na (většinou) světlém pozadí nebyly zrovna to správné ořechové. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že na téma Miloš Forman už bylo řečeno vše, ale tento střihový dokument mne vyvedl z omylu. A protože Miloš Forman vždy byl výborným vypravěčem, je i tento dokument strhující, ať už posloucháme mistra samotného nebo zprostředkovaně přes komentář čtený jeho synem Petrem. Navíc je tu relativně dost záběrů, které jsem ještě neviděl, což už musela být vyloženě detektivní práce. Vynikající! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Časosběr o jednom z našich nejlepších filmových režisérů. Helena Třeštíková sice jen sestříhala již známé dokumenty a televizní či filmové záběry, ale i tak je to povedený souhrn. Forman se neomrzí, potěší Havel, spolužák z poděbradského gymnázia, zavoní svoboda, ústřední Formanovské téma... Poklona, Mistře! ()

Galerie (9)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama