Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad (ocenil jsem zejména obálku s 19 předměty a zpětné skládání vzpomínek), opravdu plno akce (např. perfektní honička na motorce) a moje oblíbená divoška Uma Thurman. Bohužel však mizerný překomplikovaný scénář plný nesmyslů tento sci-fi film hodně kazí. Takový slabší mix Bourna, Total Recallu a Minority reportu plný klišé. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1BOOQdiGVCo ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ošemetné to hodnocení na csfd... při hodnocení 69% by člověk očekával už hodně solidní sci-fi. Jenže takhle snadné to nebude. Affleckova Výplata je nejslabším počinem v americké filmografii jistého Johna Wooa. Zpočátku se nám rýsuje solidně zamotaná situace, která slibuje moře zábavy. Hlavní hrdina za odvedenou práci nedostane peníze, ale místo toho si pošle obálku obsahující různé předměty.... Abych to zkrátil, akční scény nic moc. Chemie mezi ústředním párem neexistující a hlavní záporák zoufale slabý. Vymazat podobný film z hlavy by neměl být problém. 50% ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co do kvality zpracování (režie, kamera) se filmu nedá upřít nic. Ale děj příliš pokulhává. Prostě a jednoduše honění se (už po x-té) za významem předmětu, který odkazuje na cosi v budoucnosti / minulosti ... je jako kolovrátek. Nehledě na to, že tyto hříčky s časem jsou typickým atributem Dickovského světa a jeho filmových adaptaci, byly už zpracovány mnohem lépe. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Marná snaha - John Woo bude "tím" JOHNem WOOem jen když se vratí do Hongkongu a znovu naváže spolupráci s Chow Yun-Fatem. Kdybych totiž nevěděl, že Výplatu natočil právě on, v životě bych ji k němu nepřiřadil. Jeho nezaměnitelný styl je tu cítit jen a pouze díky oné holubici. Akční scény jsou zvládnuté s přehledem, ovšem k takovému olovem, střelným prachem a krví "vonícímu" peklu, jaké dokáže tenhle mistr akce rozpoutat, mají na míle daleko. Tím ale nechci Výplatu nijak shazovat. Je to dost dobře natočená a překvapivě i napsaná thrillerová oddechovka (sci-fi je to asi tak z jedné osminy - viz velmi nevýrazná vizuální stránka - pro daný žánr "docela" zásadní věc) ;-) s přijatelnými hereckými výkony (včetně Afflecka a Umy). Žádná absolutní bomba se určitě nekoná, ale dvouhodinová neurážející zábavička IMHO bezpochyby. 70 % ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byly velice příjemné dvě hodiny - možná je opravdu lepší od nových filmů nic moc nečekat a být radši příjemně překvapen. Affleck je v pohodě (nechápu, co proti němu kdo má, tahle role mu padla), Uma nemá dost prostoru, aby mohla něco zásadního předvést, ale to není její chyba. Na "doplněk" hlavního hrdiny se po Kill Billovi už opravdu nehodí. Wooova režie je taky v pohodě, bavilo mě objevování narážek na Hitchcocka (Ptáci, Psycho, Na sever severozápadní linkou apod.), dostala mě i skvělá hudba, vykrádající Herrmana. Jednoduše shrnuto: přijemná odpočinková záležitost. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)

Reklama

Reklama