Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příběh statečnejch rybářů a jejich drahejch poloviček slzících v bostonských barech společně s přáteli, čekajíc na snad šťastnej návrat svejch druhů a kamarádů. Ti se mezitím vrhají přímo do chřtánu smrtící bouře a bůhví, jak to všechno dopadne! Ale jak pravil v jednom z oněch barů Michael Ironside: jestli tímhle peklem někdo projede, tak jedině náš starej známej pediatr George Clooney. Tak uvidíme... K výčtu žánrů, kterejch se tenhle film dotýká, si klidně přidejte i romantický, protože tak "srdceryvný" scény, doprovázený příšerně důtklivou hudbou (otravující stejně naladěnou notou celej film), zaručeně neuvidíte ani v Pretty woman nebo Armageddonu. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nešťastně průměrný snímek. Teď sepisuju komentář, ale za dva roky už nebudu pořádně vědět o čem to bylo. Snad se mi podaří zapomenout i na ty ucajdané repliky, které bez náznaku lítosti divákem jen tak proletí. Za zapamatování stojí chytře vygradovaná zápletka a snad omezení přílišného patriotismu, což bych v tomhle filmu (navíc Petersen) ani moc nečekal. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen má očividně rád vodu. Jedno z nejlepších ponorkových dramat v podobě Das Boot má na svědomí (pod vodou). Dokonce Air Force One nechal spadnout do vody. A pak natočil Poseidona (nečekaně loď, která se potapí). Dokonalá bouře je pro změnu o vodě. Posádka rybářů si chce vydělat pořádný peníze a ta se vydají lovit ryby daleko od domova. Jenže je zastihne bouřka, tak silná, že se jí říká Dokonalá bouře. Film má něco kolem 120 minut a dal by se rozdělit do dvou částí. Prvních 60 minut je docela nudných. Ačkoliv, dočkáme se tam dvou akciček. "Žralok na palubě" a "Muž přes palubu". Tyto dvě scény jsou takové připravení na to, co přijde, jelikož po 60 minutách přijde strhujicí adrenalinová jízda, která je tak skvěle natočena, že Vám nedá pokoj a nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Celkové audiovizuální zpracování nemá chybu. George Clooney, Mark Wahlberg, William Fichter, Bob Gunton a John C. Reilly, tak to jsou samá zvučná jména, tudíž herecké obsazení je jedním z lákadel tohoto díla. A hudební doprovod Jamese Hornera je krásný. Na konci mnohým nezůtane oko suché. Silně nadprůměrný film, který se jen tak nevidí. Ale bohužel na plných 5* to není, kvůli první hodině. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je to pohádka o tom jak měl G.C. peška na ryby, ale na oplátku mohl zažít bouři století. Bohužel to není pohádka. Děj je přizpůsoben tomu, že se jedná o katastrofu, která se doopravdy stala. Po seznámení s osádkou lodi Andrea Gail a jejich rodinými příslušníky, až zjistíme že rybářům se prý sny nezdají a proto jsou tak statečný se vydáme na moře, kde zažijeme menší ale hlavně TO větší dobrodružství. Vedlejší dějovou linii podtrhává příběh o záhranu jachty a osádky vrtulníku a musím podotknout, že dodává dramatičnosti příchodu bouře k těm, kteří mohli zůstat v klidu a přijít o úlovek, nebo ,,to skusit projet". Bouře je opravdu dokonalá a velice hezky provedena, výtečná hudba Jamese Hornera skvěle podbarvuje celý snímek a je veliká škoda, že dvd nemá zvukovou stopu v dts. Protože to by se museli utopit i moji sousedi v paneláku! Přesto je to dle mě dramatický průměr s občasným dost dobrým efektem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $182,618,434Tržby Celosvetovo $328,718,434║ Tento film mi neskutočne sadol, výborné obsadenie, skvelý smutný dramatický príbeh, trikovo tiež k maximálnej spokojnosti, plus podmanivá hudba od Jamesa Hornera. /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama