Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mojich najobľúbenejších katastrofických filmov. Síce tu nenájdete žiadne masové scény, deštrukciu veľkomiest, nesmrteľných hrdinov snažiacich sa zachrániť svet ale iba hŕstku rybárov zápasiacich s najväčším hurikánom 20 storočia. Práve toto odlišuje Perfect storm od ostatných katastrofických filmov, to však neznamená že si špeciálnych efektov neužijete, práve naopak. Špeciálne efekty sú na špičkovej úrovni a len ťažko spozorujete čo je skutočné a čo digitálne. Ak si spočítate jemne nadpriemerné herecké výkony, rovnako dobrú réžiu, vynikajúce efekty a bombastickú Hornerovu hudbu hlavne theme mi stále zneje v hlave a nehollywoodsky koniec dostanete skvelý film ktorý prekračuje štandardnú úroveň niekedy doslova katastrofických filmov o poriadaný kus. Ja som ho videl už asi 20x a neľutujem ani 1 minútu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Coming Home From The Sea (Instrumental) ,2. The Fog's Just Lifting... (Instrumental) ,3. Let's Go Boys (Instrumental) ,4. To The Flemish Cap (Instrumental) ,5. The Decision To Turn Around (Instrumental) ,6. Small Victories (Instrumental) ,7. Coast Guard Rescue (Instrumental) ,8. Rogue Wave (Instrumental) ,9. There's No Goodbye...Only Love (Instrumental) ,10. Yours Forever (Voice) ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

“Dokonalá bouře” je film, který mě dostal. A nejde jen o brilantní a velice působivou vizuální stránku, kdy se živly zblázní a vypukne vodní peklo. Dostala mě především jiná věc – to, jak se Wolfgangu Petersenovi za pomocí staré lodi a několika rybářů podařilo vyobrazit moře a tvrdý život na něm. Vše, o čem je tento film a v čem je život na moři tak krásný, je obsaženo v nádherném monologu kapitána "Andrey Gail" Billyho Tynea. Pamatuju si ho nějak takhle - ”Zvedá se mlha. Namíříš si to Jižním kanálem, mineš Rocky Neck a Ten Pound Island, kam jsem jako kluk chodil bruslit. Zahoukáš na sirénu a pošleš vlnu klukovi u majáku. Do tváře ti zasvítí slunce a najednou se ukážou ptáci. Zamíříš na sever na plný výkon. Chlapi mají práci, ty je vedeš. A víš co? Jsi kapitán na lodi! Nic na světě nemůže být lepší.” Dlouho po skončení filmu cítím sůl a chladný vítr na tváři... P.S. : V lednu 2001 se tým z pořadu "Lovci vraků", který má na svém kontě řadu úspěchů, pokusil najít vrak lodi "Andrea Gail". Přes veškeré snažení bylo jeho pátrání marné...A tak místo jejího posledního odpočinku zůstává tajemstvím, které si krásné ale nelítostné moře už asi navždy nechá pro sebe. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč tam byla ta helikoptéra? Proč se to víc nevěnovalo postavám? Například kapitán Clooney je sice machr, ale splývá s dalším tuctem stejně načtrtnutejch kapitánů-tvrdohlavců a ta postava není vůbec zajímavá. A ve scénách bouře posádku představovali oranžový poletující panáčci s kapucí přes obličej. Mohli jim aspoň napsat jména na záda, takhle jsem netušila, kdo se zrovna topí a kdo mu pomáhá, což podle mě drama efekt taky dost ochudilo. Zrovna u Perfect Storm bych brala, aby si s tím víc pohráli, potenciál tu byl a nevyužít takovou hereckou sestavu je hřích! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 3 a 4 hvězdičkami. Dokonalá bouře je katastrofický film, který se snaží vyvarovat co nejvíc Emmerichovských klišé a to se mu zdárně daří. Malinko mi sice nesedl závěr a z celkového napětí mě vyrušelo hned 5 reklam. Čert vem debilní Novu. Bohužel i tento fakt mi nakonec pokazil dojem z tohoto filmu. Cítím, že Petersen vytvořil docela solidní katastrofický film, každopádně bych si to dokázal představit o něco bohatší. Ta část filmu, která se odehrává v té šílené bouřce je velmi chaotická, což je logické, ale já bych takové peklo střídal třeba s jinými záběry, protože dívat se tolik minut jen na rozbouřené moře, samej hukot, tmavou helikoptéru, která se snaží vylovit nějaké trosečníky nebo loď, která se pere s vlnami to člověka po chvíli omrzí. Každopádně myslím, že mezi katastrofickými filmy se jedná o docela poctivý film, jehož reálnost je docela věrná, takže v zásadě můžu doporučit, ale potenciál tam vidím přece jen vyšší. 65% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama