Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Vánoce u Simpsonových (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (více)

VOD (1)

S blížícími se Vánoci vyrážejí Simpsonovi za dárky. Bart dostane geniální nápad – nechá si vytetovat „Maminku". Marge uprostřed nápisu Barta odtáhne, ovšem na odstranění tetování padnou vánoční úspory rodiny. Homer vybouchne jako Santa Claus, s Bartem vsadí na dostizích na špatného psa – který se nakonec stane jediným dárečkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec první díl toho nejúspěšnějšího seriálu všech dob uchvátí diváka svým originálním stylem humoru, svou osobitostí a těžkou pohodou. Nejsilnějším prvkem seriálu je možnost lehce se identifikovat s některou z ústředních postav. ❗SPOILER "V prvním seznamovacím dílu musí Marge vynaložit všechny své roční finanční úspory, střádané na vánoční dárky, na odstranění Bartova tetování. A jelikož Homer nedostal v práci vánoční prémie, blíží se rodinná katastrofa. Tu zažene Homer prací jako Santa Claus v obchodním domě. Když si z výplaty odnáší pouhých 13 dolarů, dá na rady svého kamaráda Barneyho a jde si vsadit na chrtí dostihy. V nich sice prohrává peníze, ale zachraňuje šťastnou shodou náhod Vánoce, když přinese domu chrta jménem Spasitel, který se tak stane neochvějnou součástí rodiny Simpsonů."❗ O tom, že i prohra může být výhrou. Špica! Plná palba. 👌 (22.04.2021) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, jelikoz jsem dal Simpsons jako serialu 5*, tak samozrejme musim dat stejne hodnoceni i tomuto "pilotu". Nicmene je to spis jeden z tech mene vtipnejsich dilu, coz ovsem porad znamena, ze je hodne vtipnej. Ale tady de spis o to, ze tohle odstartovalo serial. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Simpsony miluju..ale jsem ráda za to,že jsem jako první díl neviděla právě tento.Asi by mě to k obrazovce nepřipoutalo.Sice se na něj příjemně kouká,ale není to skoro vůbec vtipné,nemá to takový šmrnc jako novější díly.Čtyři hvězdičky dávám spíš jen proto,že se mi příčí ohodnotit mé žluté oblíbence hůř:-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá, úvodná, pilotná epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Simpsons Roasting on an Open Fire" (Vianoce u Simpsonovcov). Homer Simpson nedostane v práci vianočné prémie a jeho manželka Marge je prinútená utratiť ich rodinné úspory. Takže hrozí, že Simpsonovci budú mať chudobné a smutné Vianoce. Preto sa Homer rozhodne, že skúsi šťastie na psích dostihoch. Posledné peniaze vsadí na psa, ktorý sa volá Spasiteľ. ***** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

První díl Simpsonů... No, přiznejme si to, animace je tu ještě hodně slabá a ve srovnání s pozdějšímy díly je to docela průměr, ale sakra... Dyť jsou to Simpsonovi!!! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak rodinka přišla ke svému pejskovi. Když to ještě chodilo na ČT1 a pak ČT2, skoro všichni zapomněli, jak seriál vypadal na začátku. Což napravila Prima Cool, na které to už běží nepřetržitě přes neskutečnou dekádu. V podstatě Flintstoneovi převedeni do současnosti, čili humor pro širokou škálu diváků, který není v jádru ani příliš dětský, ani příliš dospělý. V podstatě takhle to vypadalo prvních pár sérií, ale nějaká satirická “drzost” à la Ženatý se závazky tam byla, což bylo krásně vidět třeba u rodinné terapie u Marvina Monroa (a byla i zmínka o Československu). Úvod je však jen “šedá” vánoční báchorka, ale dokážu pochopit, že to tehdy lidi chytlo. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Aj keď prvá séria Simpsonovcov nebola tak prepracovaná ako ďalšie, táto časť má výbornú atmosféru, človek sa na ňu pozerá s nostalgickým úsmevom a na Vianoce preto nemôže chýbať. ()

Reklama

Reklama