foto

Julie Kavner

  • nar. 7.9.1950 (66 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julie Kavner se narodila v Los Angeles v Californii jako druhá dcera rodinné poradkyně a výrobce nábytku. Rozhodla se pro kariéru v herectví, protože podle jejích slov: "Nebylo nic dalšího, čím bych se chtěla živit." Chodila na střední školu v Beverly Hills, kterou, jak později přiznala nesnášela. 

Po absolvování střední školy byla přijata na univerzitu v San Diegu a věnovala se převážně Dramatu. Během studia byla obsazená do několika divadelních her. Na univerzitě se stala známou pro její schopnost dělat komedii i drama zároveň. V roce 1973 zkusila konkurz na jednu ze sester Rhody Morgenstern v Show Mary Tyler Moore. Nakonec roli získala jiná herečka. Nicméně o rok později se z toho stal seriál Rhoda a Julie Kavner byla obsazená jako Brenda Morgenstern, sestra hlavní postavy. Seriál běžel čtyři roky a získala celkem čtyři nominace na Emmy a v roce 1978 Emmy vyhrála. Také získala čtyři nominace na Golden Globe. Druhou cenu Emmy získala za roli v The Girl Who Couldn't Lose.

Také vystupovala v několika divadelních hrách. Největší průlom v její kariéře přišel s Woody Allenem, který jí prvně uviděl v seriálu Rhoda. Poznamenal, že byla nezapomenutelná a později ji nabídl roli ve filmu Hannah a její sestry (1986). Julie souhlasila a později sdělila, že díky Woody Allenovi začala svou filmovou kariéru.

Julie Kavner se stala nejvíce známou pro svou "hlasovou" roli jako Marge Simpson v animovaném televizním seriálu The Simpsons. Navzdory tomu, že Marge je její nejslavnější role, Julie Kavner sama prozradila, že její nejoblíbenější postavy, které dabuje jsou sestry Patty and Selma, protože jsou "vážně vtipné a smutné zároveň". Julie také dabuje všechny ostatní členy Bouvierovi rodiny ženského pohlaví. 

Julie Kavner vede velice soukromý život a jen zřídka kdy se objeví na veřejnosti. Jejím partnerem je producent v důchodu David Davis, žijí spolu od roku 1976.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

2017 Chickadee
2008 Simpsons Ride, The
2007 Simpsonovi ve filmu
2006 Klik - život na dálkové ovládání
2004 Farma
Lví král 3: Hakuna Matata
Simpsons: Gone Wild, The (TV seriál)
2003 The Simpsons: Dark Secrets (TV seriál)
2002 Simpsons: Heaven and Hell, The
The Simpsons Film Festival (TV seriál)
2001 Animální přitažlivost
2000 The Simpsons.com
1999 Bartovy hvězdné války: Simpsonovi vrací úder (TV film)
Judy Berlin
Procházka po Měsíci
Simpsons: Greatest Hits, The
Story of a Bad Boy
1998 Dr. Dolittle
Simpsonovi: Příliš drsný pro TV (TV film)
1997 Pozor na Harryho
1996 Best of Tracey Takes On..., The (TV film)
Jakeovy ženy (TV film)
Tracey Takes On... (TV seriál)
1995 Zapomeň na Paříž
1994 Nepijte vodu (TV film)
Princezna
1992 To je můj život
1991 Stíny a mlha
To the Moon, Alice (TV film)
1990 Alice
Best of the Tracey Ullman Show, The (TV film)
Čas probuzení
Simpsonovi (TV seriál)
Hezkej večer (S01E13)
Je vinen Šáša? (S01E12)
Kyselé hrozny sladké Francie (S01E11)
Světák Homer (S01E10)
Ve víru vášně (S01E09)
další epizody
1989 Povídky z New Yorku
Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)
Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (TV film)
Simpsons: Family Therapy, The (TV film)
1988 The Simpsons: Family Portrait (TV film)
1987 The Tracey Ullman Show (TV seriál)
Vzdávám se
Zlaté časy rádia
1986 Hana a její sestry
1985 Doktorem proti své vůli
1983 Fine Romance, A (TV film)
1982 National Lampoon a kino
1980 Revenge of the Stepford Wives (TV film)
1979 No Other Love (TV film)
1975 Girl Who Couldn't Lose, The (TV film)
Katherine (TV film)
1974 Rhoda (TV seriál)
1972 The ABC Afternoon Playbreak (TV seriál)

Dokumentární

2012 Woody Allen
2010 The Simpsons: Access All Areas (TV film) - a.z.
2000 Simpsons: America's First Family, The (TV film)
1988 Tracey Ullman: Backstage (TV film)

TV pořady

2012 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2010 Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! On Ice!, The (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad) - vyp.
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad) - vyp.
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2000 Simpsons: America's First Family, The (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace