Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky Bartovu podvádění při testech inteligence má tradiční předvolání rodičů Simpsonových k řediteli Skinnerovi netradiční průběh: dozvídají se, že školní zlobil je vlastně geniálním dítětem a jako takový patří do specializované školy. Doma má Bart zlaté časy – v nové škole peklo... (Česká televize)

Recenze (17)

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

• Hodnocení IMDB 7,8 • U nás poprvé vysíláno 15. ledna 1993 v USA 14. ledna 1990 • Bart: hele Lízo nesmíme prošvihnout chlápka s burákama. Marge: Tady se buráky neprodávají. Homer: Nemají tu pívo ani utopence :/ • Homer: Takový Einstein určitě neměl na růžích ustláno a přesto nakonec vynalezl žárovku • 75/100 • První díl pro: Ednu, Richarda (kámoš Lewise) ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyměním hmotnost tenisáku na osmém měsíci Jupitera z mojí housky za hmotnost ptačího pírka na Neptunu z tvojí svačiny."..."Vyměním tisíc pikolitrů svýho mlíka za pintu tvýho."..."Ty Barrte, dám ti svůj koláč, když mi vypočítáš..." - "Vlez mi na záda." Ano, géniové umí být často pěkně otravní. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Bart podvádza pri inteligenčnom teste a tak ho majú za génia. rodičia sa k nemu správajú inak ale v škole pre nadané deti je nešťastný. Rozhodne sa preto konať. Prevedenie: Veľmi dobre cielený humor aj s mravným ponaučením. Bartove hlášky stoja za to. 90% ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda má stále zajímavou zápletku, ale nebavila mě tolik jako první. Nebylo tu nic moc čeho bych se mohl pořádně chytit a spíš jsem vše bral více jako delší skeč. V dnešní době dlouhých epizod to uteklo velmi rychle a horší animace mi zážitek kazí. Stále jsem si, však sledování užil, ale nejsem největší fanda původní série. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání lepší, než první díl. Bart oproti pilotu otočil svou osobnost a 180° a tím se dost možná seriál zachránil. Osobně se mi dost líbily matematické výpočty a třída geniálních dětí. Tedy, inteligenčně, ovšem... obávám se, že s takovými povahami život nebudou mít nejjednodušší. Tak či tak, oproti předešlému dílu obrovský posun a tak přimhouřím oči a posunu ručičku vah směrem k vyššímu hodnocení. Poučení z epizody: Zmrdi, udavači a šikanátoři vládnout světu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (19)

  • Během vyučování napíše učitelka na tabuli příklad a zeptá se Barta, jestli mu rozumí. V dalším záběru už ale příklad na tabuli není a učitelka jej píše znovu. (Duoscop)
  • Jedná se o první epizodu, která má v původním znění v názvu Barta (Bart the Genius). (Duoscop)
  • V DVD komentáři tvůrci prozradili, že vzhled postavičky Dr. Pryora byl původně zamýšlen pro ředitele Skinnera. Současný vzhled Skinnera byl nakonec inspirován různými školními řediteli z mládí Matta Groeninga. (henrycruel)

Reklama

Reklama