Reklama

Reklama

Škola zlomených srdcí

(seriál)
  • Austrálie Heartbreak High
Austrálie, (1994–1999), 154 h 18 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Todd Hunter

Hrají:

Callan Mulvey, Lara Cox, Emma Roche, Ada Nicodemou, Rel Hunt, Putu Winchester, Salvatore Coco, Barbara Gouskos, Ivar Kants, Stephen O'Rourke, Abi Tucker (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(209)

Obsahy(1)

Parta mladých lidí ze střední školy Hartley v Sydney těsně před vstupem do života dospělých zažívají své první problémy. Od lásky přes drogy až k problémům kde a s kým bydlet… (Kubesz)

Recenze (118)

nervana 

všechny recenze uživatele

Seriál z prostředí střední školy, který mě na základní škole v mladých letech nejvíce zaujal, mnohem víc jak provařené Beverly Hills, které taky občas sledoval snad každý puberťák... Dobře si vzpomínám, jak jsem přicházel domů ze školy a v TV právě začínal tenhle seriál a já se těšil co se tam zase bude dít.Přál jsem si aby to nějaká TV někdy opakovala, ale jaksi se to ještě pořád nestalo. Tak snad v budoucnu si někdy zavzpomínám na ty moje mladá léta, kdy jsem tenhle seriál celkem solidně hltal. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Škola zlomených srdcí přišla na obrazovky v době, kdy už byl člověk těmi středoškolskými seriály trochu přesycený. Ale tohle bylo něco jiného. Narozdíl od načesaných uhlazených zbohatlických troubů z Beverly Hills nabídl syrovou podívanou, kde rozhodně nebylo zdaleka největším problémem, co si vzít na sebe či to, zda se z člověka stává po třetím pivu alkoholik. Seriál byl rozdělen do několika fází, kdy se postupně celé party obměňovaly, takže po pár desítkách dílů už jsme sledovali osudy úplně jiné sestavy. Pamatuji si, že sympatický v tom seriálu nebyl snad vůbec nikdo, přesto se na to dalo dívat. Syrovost bez přikrášlení, na teenagerský seriál dosti naturalistické dílo, ze kterého sálala deprese naplno. ()

Reklama

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem na zadny podobny slataniny nekoukala, ale tohle bylo neco jinyho =) davali to dycky dyz sem prisla ze skoly, a tak dycky sem to mela zaply a casem se na to zacla i opravdu koukat a sledovat =)) a ono to bylo skutecne dobry a zabavny a i hlavni predstavitele stali za to, ale mohlo me urvat, dyz mi unikl jeden dil a umrel Nick a pak uz zadny flashback.. =/ ale ne, tohle me fakt bavilo =))) a Bolton a posleze i Drazic rulez ;) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ta prokletá nostalgie je snad tou největší mrchou na nám známém světě. A buďme za ní rádi. Člověk zkrátka nemůže zatratit ty dlouhé hodiny poslušného sledování, bláznění s vynechaného dílu a nedýchání ve chvílích, kdy na tom jsou podobně i věční hrdinové. Uznávám, asi by bylo bláhové předstírat, že si zaslouží plné hodnocení a tolik deka superlativů. Australská odpověď na pomádové ságy ze školních prostředí je vítaná změna v rámci žánru. Realisticky naznačené problémy a poměrně drsný scénář. Žádná velká limonáda, jde se nakonec vždycky dál. Že seriál koketuje i s atraktivním klipovým střihem a nebojí se špinavé reality je jedině bod k dobru. Že nepřekračuje stín produkce je logické. Pro mě nicméně platí, že zůstanu subjektivní a kazit si vzpomínky jakousi derniérou nehodlám. Jen ať scény posledního boje Nicka, tklivého zpěvu Jodie, slabých chvilek mrchy Kateriny, rozhodování Southgata, vzchopení se slabocha Charlieho, začleňování vyvrhela Drazica a další zůstanou tam, kde jim je nejlíp. V nostalgických vzpomínkách... ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

"Dresik" byl největší frajer. Pamatuji si, jak jsme hltali každý díl a hlídali jsme každou novinku. Jeho „zakázaná láska“ k Anitě mě prostě brala. Seriál je mnohem skutečnější než např. BH 90210. Drsnější, syrovější. Žadná napomádovaná okrasa, naopak. Plný počet si nezaslouží, ale z mého pohledu je to natolik osvěžující rebelské teenage dílko, že nadhodnotím - a samozřejmě ta nostalgie- to je mrcha. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Postava herce Ruperta Reida, Declan Costello, byla pojmenována po zpěváku Elvisu Costellovi, jehož skutečné jméno je Declan MacManus. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama