Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro idylická vesnice: Bratří Bucharovi mají úplně rozdílné zájmy. Mladší Tom chová holuby a středoškolák Dan mu je svým bubnováním plaší. Dětský příběh je určený hlavně rodinnému publiku, ozvláštňuje hudobná exhibícia Michala Kocába. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

waits 

všechny recenze uživatele

Sotva prumerny detsky film o venkovske kapele, vedene ukricenym teenagerem/bubenikem. Ten sice bubnuje ve stodole, ale kdyz se do toho pusti, zni to jako nejaka kapela z Prahy, coz pusobi trochu nepatricne. No, bodejt ne, kdyz se natacelo ve Svobodove studiu a do nastroju hrabnul Electrovox neboli Prazsky vyber po zakazu ziveho hrani. Vsak jsem taky mazal koupit si EP z filmu, i kdyz texty jsou hrozne a chut po nevydanem LP Straka v hrsti se nespravila ani nahodou. A proc probuh vsechny postavy ve filmu desne krici? ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Kleopatra vybrala "Zamiloval se oblázek do oblázku", což je sice pěkný popěvek, ale sem se mi líbí víc: "..je je je je, není to fraška, nesnáší mě můj vlastní bráška...", pořádná rána do bicích a vyplašit hejna holubů, která se vznesou do oblak a na zem třeba spadne nějaké to holubí pírko k pohlazení nejen dětské dušičky. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Taková hovadina tu má 60%? To myslíte vážně? Co mě na filmu nejvíce odpuzovalo, že jej po celou dobu provází příšerná a primitivní hudba (nutno podotknout, že obecně hudebním filmům zrovna neholduji). Když k tomu připočtu takřka naprostou absenci děje, nesnesitelnou uječenost všech postav včetně vzteklého čokla (naštěstí ho v půlce filmu odkrágluje kůň) a fakt, že za celý film jsem se pořádně nezasmál ani jednou, nanejvýš asi ve dvou scénách mírně pousmál, nelze tomu udělit vyšší hodnocení než 1 * a 20%, což u normalizačních a tím spíš rodinných filmů běžně nedělám, ale tady nelze jinak. V podstatě se shoduji s názorem uživatele ostravak30. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

To se paní Šimková zcvokla nebo co? Nebo jí Kocáb podplatil? Nebo jí snad nedali předem přečíst scénář, nebo prostě nevím co. Naprosto bezdějově debilní film s odpornými pazvuky, ze kterých mne bolela hlava už po deseti minutách. A do toho ještě banda věčně uřvaných pazdrátů. Stručně a krátce, humus film na entou. K poblití. Ještě že mne kdysi tento film minul, obávám se že bych nesl následky ještě dnes. 201411117137/7139///Tak zde čtu oficiální text distributora a nemůžu smíchy.Poločeský a poloslovenský blábol, který by zasloužil vytesat do kamene./// ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zapomeň na obvyklou dětskou poetiku servírovanou paní režisérkou, i když i toho se zde dočkáme. Věra Plívová-Šimková versus Pražský výběr zkoušející ve stodole. Film o mládeži osmdesátých let, naplno se oddávající výběrovým rytmům, bizarně falzetovým zakončováním slov a prapodivnému tanci. Revoluční pohled na hudební kulturu podtrhuje vynikající soundtrack, podpořený skvělou závěrečnou tancovačkou v tomto stylu, napříč všemi generacemi. Film s atmosférou úletu jménem Čekání na Patrika, ale s daleko větší kvalitou scénáře. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • V době, kdy Pražský výběr (Michal Pavlíček a Michael Kocáb) skládal hudbu k tomuto filmu, sháněli nového bubeníka za emigrujícího Jiřího Hrubeše. Na přijímací zkoušku byl přizván i Klaudius Kryšpín, který dostal úkol, aby bubnoval filmovou sekvenci, kterou hraje ve filmu jeden z dětských bubeníků, a uspěl. Paradoxem je, že i on o tři roky později emigroval. (sator)
  • Vo filme je päťdesiat minút muziky, väčšinou spievanej. (Raccoon.city)
  • Exteriéry sa natáčali v Podkrkonoší v obci Sklenařice. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama