Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství dvou děvčátek a o soupeření klukovských fotbalových mužstev ze dvou sousedních vesnic, z nichž každý se snaží pro sebe získat svého vrstevníka Janka, který přijel na kolotoči a hraje fotbal "jako Pelé"... Autorkou portrétu v památníku je Věra Plívová - Šimková. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Chytlavý písničky, dobrej prázdninovej děj, mladičká Libuška Šafránková a Vašek Vydra, nejvíc se bavím, když vidím Vašuta,Vladyku,Skameneho,Bydžovskou...tenhle film má pořád něco do sebe....a i když je z roku 1973,tak tam toho socialistickýho moc není.....a hlavně, je tam pouť..perfektní venkovská pouť.. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Bože můj, co já bych provedla těm klukům...to by si za klobouk nedali. A že by mi snad chtěli zakázat jít na pout? Odpověd: "Naser si". A že by mě snad chtěli poslat po klouzačce? Odpověd: Pár kopanců do koulí, ran pěstí. A kdyby mě poslali? Odpověd: Svezla bych se i podruhé a pak bych se pořádně otřepala jako pes, aby z toho bahna měli radost taky. A že by mi snad chtěli ustřihat vlasy? Odpověd: Kdyby se jim to podařilo, udělala bych takovou scénu doma, že by ti kluci měli doživotní průser... No nechala jsem se trochu unést.. Tento film je docela pěkný, až na ty příšerný písničky a vcelku nelogickou zápletku, kdy kluci prohrajou díky svojí vlastní demenci a pak to svádí na jiné ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Muzikál v názvu je oprávněně. Taky si občas zanotuju "Žluťásku, žluťásku, čičorečko". Dětské filmy Věry Plívové Šimkové si uchovávají dětské vidění. Pěkný příběh - o vztazích dětí a rodičů/prarodičů, o kamarádství, o soupeření dvou part. A nápaditě zakomponované do doby vesnické poutě. Yvetta Kornová zvládla roli holky od kolotočů přesvědčivě. ()

burton 

všechny recenze uživatele

No, moc se mi to nikdy nelíbilo. Asi proto, že mě jako malou všichni a všude děsně šikanovali a byla jsem ta tlustá ošklivá outsaiderka? Fakani zlí a krutý... nikdy jsem nebrečela a nemstila se a nestříhala nikomu vlasy a neházela ho za trest do bláta. Naopak, vždycky jsem se rozdělila o svačinu, za kopance poděkovala, nastavovala druhou tvář a hlavně nedolejzala! Takže když byla fronta na kolotoč, byla jsem poslední a nekolotočovala. No a všichni pak blili, páč to překolotočovali a mě bylo fajn, takže mě nesnášeli ještě víc. Každopádně, tenhle film jsem viděla docela dostkrát, protože za komoušů se produkci zdálo, že by se z toho mládež mohla asi nějak poučit, nebo co. Při poslechu některých písní z tohoto filmu se mi dodnes ježí vlasy a nůžky, zavřené v šuplíku, zlomyslně cvakají a v tu ránu si vzpomenu, proč jsem neměla ráda neděle. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné.... 65 % Název filmu inspiroval textaře Jiřího Štaidla k napsání textu písně pro Karla Gotta " Přijela pouť". Píseň se ale původně jmenovala "Mistr Green má splín", text ale neprošel a tak narychlo musel být přepsán. Bratr Jiřího, Ladislav po létech přiznal, že původní text se ani do písně nehodil, protože smutný obsah nekorespondoval s kolovrátkovou melodii a tak cenzura pomohla na svět velikému hitu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Václav Vydra nejml. hrál vojáka základní vojenské služby, ačkoliv mu bylo v době natáčení 17 let. (M.B)

Reklama

Reklama