Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (65)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pátý případ oddělení Q sice už nevyšetřuje sehraná dvojice profíků Fares a Lie Kaas, ale dva bezejmení a ikdyž uznám, že zápletka nebyla úplně marná, tak první polovina byla tak suchopádná nuda, že to bolelo. Českého diváka probere až přítomnost českých borců z Chánova v čele s hereckou megahvězdou Godlou, takže to funguje aspoň trochu jako milá kuriozita, ale výsledkem je nakonec stejně asi nejslabší krimi film ze série dle knih Adler-Olsena. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený ako dokonale rozprávajú českí Cigáni po dánsky či anglicky. Veľmi vzdelané a kultivované to osoby. V každom prípade Oddelenie Q ostalo pochované. Vymeniť tak dokonalý kásting a urobiť z napínavej detektívky úplne priemernú kriminálku, to dokáže len idiot chtivý novôt tam, kde to vôbec nie je treba. Vraj spisovateľovi sa nepáčilo stvárnenie jeho postáv. Tak ja neviem, ale to, čo sme videli doteraz bola dokonalosť sama. A keď sa mu to nepáčilo a toto má byť to pravé orechové, tak potom jeho kniha a predstavy stoja za prd. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

totální fiasko.To není o tom,že chci aby bylo všechno oukej podle prvních tří dílů Oddělení Q.Jde o zpracování.Věčně zuřivě přežvykující Morck .Kdy už to vě mě vzbudilo podezření že mu scénář neudělil pár řádků ve scénáři pro stávající záběr,tak ho nechali přežvykovat jako tura ve stáji?.Nevýrazný Assad a o Rose se ani nezmíním....Tvůrci zřejmě vsadili na úspěch předešlých scénářů a stylem "vono to ňák dopadne "sesmolili toto dílko.A navrch posadili Romy z Čech.Fakt reklama..Mám doma čtyři knihy Oddělení Q do té poslední jsem investovala nemalý peníz, ale Marca doma nemám.Vzbudilo ve mě podezření téma.A tak jsem ji raději vynechala. Mizerná kamera,která jakoby pronásleduje herce do záběru.To není dokument ale film!Neskutečně protahované záběry na obličeje kdy se dočkáme jen toho že Morck polomrkne.Ve finále všechno špatně od začátku!Do posledního písmenka souhlasím s Arsenal83 koment 5.10.2021 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen je dobrý herec, o tom žádná, ale Nikolaj Lie Kaas dával roli Carla výraznější charakterové rysy, klíčové pro drajv filmu. A “nový Asad” je naprosto nevýrazný side-kick, takže buddie chemie mezi nimi, tak podstatná pro tuto detektivní sérii, je takřka fuč. Ještě větší problém je ovšem - a to i kdybychom film vnímali nezávisle na předešlých dílech - v samotném zpracování. Marco effekten je mdle a staticky zrežírovaný, dialogy přeplněnému ději chybí dynamika, neumí ztrhnout a akční scény (pokud je tak vůbec můžeme nazvat) působí jako z průměrného českého TV seriálu (nejmarkantnější je to v honičce na staveništi). Motiv s českými Romy coby šedou zónou příběhu bude už z principu v našich končinách kontroverzně vnímaný, ale i odhlédnouc od lokálních spojitostí působí rozpačitě. Bohužel, pokud se s příštím dílem něco výrazně nezmění, tato zajímavá série skončila předešlou Složkou 64. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama