Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (576)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s prvky černé komedie se v závěru promění v satanský horor. Le Domasovi jsou svázáni tradicí a smlouvou, kterou jejich pradědeček uzavřel s jistým pánem Le Bailem, což není nikdo jiný, než Belial. Grace má samozřejmě smůlu, že si místo šachů, Černého Petra nebo dámy vytáhne zrovna schovávanou, která by měla skončit jejím obětováním. Popravdě čekal jsem větší taškařici, zběsilejší naháněčky a brutální gore. Ne že by se člověk neuchechtl při nepodařených zabitích nebo nástupu tety Heleny na scénu, ale na záchvat to rozhodně nebylo. Grace je blondýna, a tak se chová jako klasická blbka - své pronásledovatele (až na jednu výjimku) nedobíjí, a tak ji mohou být zakrátko opět v patách. Ale budiž. Na druhou stranu jsem se nenudil, ponuré sídlo bylo báječné a na krev v menší míře také došlo (a až v závěru rovnou na větší rubínovou lázeň). Lepší průměr - 3,5* jsem zaokrouhlil nahoru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $28,714,231Tržby Celosvetovo $57,615,777▐ Dosť ustrelené od boku. Taký ako že zábavný krvavý béčkový mišung, ktorý sa rýchlejšie rozpadá v rukách režiséra než by si asi prial, fakt tak trošku bezhlavé . /40%/ ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Heck yeah! Nebudu se dlouze rozplývat nad tím, že to funguje na úrovni hororu i rodinného dramatu, jako u Hereditary, protože tohle je ze všeho nejvíc správně podvratná i poťouchlá komedie, nicméně pár slz tam padne a přijdou mi opravdové, takže i tak klobouk dolů! Všechno šlape jako má a průběžně se zesilující a čím dál více animální a sprostý řev nevěsty mi přinesl velmi terapeutický zážitek. Čistá radost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ready Or Not" ma zastihlo už trošku pripravenejšieho, no aj tak môžem povedať, že je to jedno z najväčších tohtoročných prekvapení. Pravda je taká, že tento film som skutočne žral a užil si ho naplno. Nebyť pár drobných detailov, tak by som skutočne asi siahol po vyššom ratingu. Ale o tom potom. V prvom rade čo sa mi páči. Celkovo na mňa film pôsobí, ako keby sme si zobrali filmy "Get Out" a "The Purge" a dali to dokopy. Výsledok nie je úplne rovnaký, ale keď si film pozriete tak pochopíte kam s tým smerujem. A krvavá hra na schovávačku je hold vynikajúce sústo, do ktorého sa hororový divák ako ja rád zakusne. Samara Weaving alias Grace je podľa mňa skvelá vo filme. Fandil som jej, dúfal, že sa z toho dostane a po celý čas jej držal palce. A súhlasil som asi skoro s každým jej rozhodnutím. Hovorím skoro, lebo je tu jedna momentka, kde som mal pocit, že to nebolo úplne nutné, no na druhú stranu som mal aj v tej scénke pocit, že keby to mohla zastaviť, tak by to urobila. A celkom ju to zasiahlo. Najlepšou postavou filmu je ale pre mňa jednoznačne Adam Brody. Jeho komentáre, jeho reakcie ma skutočne pobavili. Jemu je to celé úplne jedno, chce to mať za sebou, no súčasne realisticky celú situáciu vyhodnotil a prial by si, aby veci mohli byť inak. Mark O´Brien je podľa mňa tiež dobrý, no ku koncu je mi už jeho rola viac-menej jasná. Nechcem to spoilovať, no uvedomil som si kam to postupne s jeho postavou dojde a mal som pravdu. Čo ale ešte na filme vyzdvihnem je jeho humor. Nemôžem povedať, že by som sa na filme nejako moc rehotal, no je podľa mňa super, že film dokázal celú tú situáciu miestami trošku odľahčiť. Padlo mi to dobre. A teraz poďme na tie veci, ktoré film držia trošku v úzadí. Ku koncu to začne byť už trošku predvídateľné. Je tu jedna momentka, ktorú som očakával, že nastane a mal som pravdu. Posledné 2 minúty boli na mňa trošku zvláštne. Neviem, čo si mám o tom všetkom myslieť. Popravde poviem, že keby to skončilo opačne, mohlo to byť zaujímavejšie. Takto je to na mňa trošku moc. Nemôžem povedať, že to nefunguje. Ale myslím si, že opačnou stranou by to bolo lepšie. Občas tiež nerozumiem ako sa niektoré postavy dokázali tak rýchlo premiestniť z jedného miesta na druhé. Opäť, nekazí to film. Ale je to detail, pri ktorom si človek uvedomuje, že takto by to byť nemalo a nedáva to úplne logiku. Okrem toho ale nemám moc čo na filme kritizovať. Je to správne drsné, je to vtipné, má to dobrú atmosféru a má to dobré postavy, ktorým rozumiem. Takže ako celok rozhodne jeden z najlepších augustových filmov. Ak máte radi čierne komédie s dobrou dávkou krvi a hororu, tak si myslím, že tento film určite oceníte. Skvelá voľba. Hodnotenie: A ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, budou se výsledky jejich snažení lišit jednak podle míry talentu, ale také žité zkušenosti. A tak zatímco by "Krvavá nevěsta" chtěla být dalším "Uteč", jak zdůrazňují i propagační materiály, nikdy nemůže mít takový osten. Zde se totiž neodhalují křivdy jednoho etnika a fantasmagorické bludy privilegované společenské vrstvy, ale jen si parta zajištěných lidí dělá v rámci žánrových mantinelů srandu z pracháčů. Díky tomu sice "Krvavá nevěsta" funguje skvěle jako ventil pro frustrované dělníky našeho kapitalistického reálu, ale příznačně své téma nijak neotvírá, neobsahuje jakýkoli přesah do každodenní reality, ale především ani nikomu neotvírá oči. Je to jen taková veselá epizodka, kde namísto zrůdnosti v lidském nitru či soukolí kořistnického systému nahlédneme leda tak vlastní potřebu si prostě jarmarečně ulevit náležitě explicitním lynčem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. července 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v Montréalu (Québec, Kanada). (Varan)
  • Natáčelo se od 15. října do 19. listopadu 2018 v oblasti Toronta a okolí. (Zix.)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama