Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Shameeka 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měla ráda, dala jsem mu 4 hvězdičky. Po dnešku, kdy jsem zkoukla originál to měním na 3. Je pár věcí, které se mi tu líbí víc než u originálu - Sabrina není až tak naivní a éterická a je to trošku menší pohádka. ALE! Ford (a to ho mám ráda) - žádná sláva proti Bogartovi, ten má prostě stonásobně víc charisma, srovnání je do očí bijící. Navíc mi tu chybí vtipnost a lehkost originálu. Nicméně, i tak se na remake ráda podívám, jen příště nesmím ve stejný den jako na originál :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a milý film, lehce připomínající pohádku o Popelce nebo Ošklivém káčátku. Julia Ormond ze začátku vypadala jako opravdové ošklivé káčátko, pak se proměnila v okouzlující nádhernou labuť, která dokonale zamotala hlavu dvěma bratrům, z nichž jeden je už zadaný záletník a druhý totální suchar bez emocí. Právě ten suchar ale bude muset projevit kousek emocí, aby mu labuť navždy nezmizela. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadpozemsky krásná a charismatická Julia Ormond musí na svých drobných (=úchvatných) bedrech vláčet slaboduchý a průhledný scénář, který nejenže nikterak neobohacuje žánrové vody, ale naopak naprosto selhává ve všech aspektech, jimiž je sám definován. Chemie??? Neexistuje! Překvapení (to v průběhu vyprávění, konec samozřejmě každý průměrný kopáč v dole odhadne při úvodní titulcích)??? Neexistuje! Atmosféra??? Meeeeh! Casting (=poslední záchrana)??? Harrison Ford vypadá o 25 let starší, než ve skutečnosti je + o 30 let starší než jeho bratr v podání Grega Kinneara - to asi hovoří za vše. No já se tedy šeredně nebavil. 3/10! P.S.: Julia, I love you ;-) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Fordík jako bezskrupulózní hajzlík, který pro rodinnou firmu udělá cokoliv a předstírá na staromládenecká kolena milostné pobláznění ... v tomhle filmečku mám pro jeho brýle, šarmantní úsměv a prošedivělý vlas nesmírnou slabost. Vlastně si nesmírně cením, že mu Sydney Pollack nabídl takovou netypickou příležitost, stejně jako v -o čtyři roky mladším- Náhodném setkání. Originál jsem neviděla a to je možná dobře. 60%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo není tak krásný jako David. Ani on." Boháči Larrabeeovi se šoférskou dcerkou Sabrinu se nám po čtyřech desítkách let vrátili a přestože mě zase celkem pobavili, tak se asi vracet neměli. Pro mě je totiž původní Sabrina nesmrtelnou klasikou, jejíž chybičky jsou natolik titěrné, že nebylo třeba je opravovat. Nicméně i nový fackovací trojúhelník v tradičním složení Linus, David, Sabrina měl něco do sebe a jediný žijící dárce srdce Linus mě svým sucharstvím celkem seděl. Budu-li však někdy pozván na večírek Larrabeeových, tak se rozhodně vydám na ten v roce 1954. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)
  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama