Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najoblubenejsich romantickych filmov, ktory si môzem pustat dookola a dialogy z neho môzem citovat z pamäti. Ovela lepsi ako prilis zastaraly original v ktorom mi vadilo to aka je Sabrina putka, ktora sa ide do Francuzska ucit ako byt lepsou gazdinkou a manzelkou. V tejto verzii sa Sabrina vrati ako silna emancipovana zena a v podani nadhernej Julii Ormond je neskutocne podmaniva. Greg Kinnear je zase roztomily rozmanznany zvodca, ktory si pre zmenu zasluzene trochu potrpi. Najväcsim kladom je ale Harrison Ford ako neskutocne komicky suchar Linus. Vsetky jeho sceny a dialogy ma zakazdym rozosmeju. Najlepsie su rozhovory s jeho matkou. Potesia aj herci vo vedlajsich ulohach a kazdy z nich tu ma nejaku vtipnu scenu v ktorych vynikne. Williamsov soudtrack dodava filmu nadhernu atmosferu. Takze aj po 234.krat som si film perfektne vychutnal. Podla mna to je nepravom prehliadaný film. CZ dabing je super. 10/10. ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Sabrina - Hepburn měla své roztomilé kouzlo díky zajímavějším dobovým detailům - rozhodně je romantičtější představa kuchařky snášející Bogartovi soufflé než Ormond bez fantazie přetvořená na fotografku. Nebo dramatická večerní róba zaměněná za poněkud přestárlé černé šaty s kabátkem. Nebo celkově kladně naivní projev Hepburn (ačkoliv ho vlastně až tak nevyhledávám) napodobený koktáním Ormond... ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Sabrina aneb jak se zakřiknutá "holka" (Julii Ormond bylo v době natáční 30 a je to vidět) přestěhovala do Paříže a tam se z ní stala hvězda? U této naprosté ubohosti vskutku překvapí, až šokuje jmého režiséra. Člověk by od něj čekal víc. A tak mě napadá, že spousta lidí na CSFD ostře kritizuje filmy o teenagerech, ale myslím, že kdyby byl tento film o nějaké teence, působil by věrohodněji a smysluplněji. Potěší jedině postava Sabrinina otce a jeho nápad jak si přivydělat. ()

July 

všechny recenze uživatele

Krásná Julia Ormond jako novodobá Popelka a charismatický Harrison Ford v roli "jediného žijícího dárce srdce". Příběh, který není nijak překvapivý ani originální, ale především díky obsazeným hercům docela kouzelný. Sice jsem nikdy nechápala předpoklad romantických filmů, že se člověk může během dvou dnů hluboce zamilovat (trochu vulgárněji řečeno, znají se chvilku, ještě spolu ani nespali a už by se brali) nebo strávit roky tajným obdivováním své pravé a jediné lásky, se kterou v životě skoro nepromluvili, ale budiž to fiktivním postavám povoleno. Slabší 4*. Mimochodem, Harrison Ford je i hezčí než Greg Kinnear :). ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Člověka až zaráží, že některé repliky dialogů jsou doslova stejné jako ve zdařilejším předchůdci. Ale je mi líto, přestože Harisson Ford je výborný herec a Julia Ormond taktéž, tak to není ono, Ford nemá takové charisma jako Humphrey Bogart a Julia není tak roztomilá jako Audrey Hepburn. Rozhodně příjemný romantický film s dobrou atmsoférou, který ale na originál nemá. 65% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)
  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama