Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

golfista 

všechny recenze uživatele

Není to úplná hrůza, ale fakt JENOM díky Colinu Firhovi, kterého mi dokonce chvílemi bylo líto, k čemu všemu se propůjčil. Z tohohle námětu se rozhodně dalo "vytřískat" víc (viz tématem blízký film "Past na rodiče")..... Jak propastný je rozdíl mezi 60% Cinemy zde a 60% Cinemy u "Lásky nebeské" posoudí divák sám. Hlavně nedoufejte, že vás tohle dílko pobaví byť jen vzdáleně stejně kvalitně (btw - tohle je názor filmového "starce" - pro některé náctileté to možná bude naopak..... ale spíš ne :) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naivní a plné klasických klišé. Musel jsem se u toho smát, protože je to neuvěřitelně předvídatelné. Viz scéna, při které se hlavní hrdinka se zpožděním vydá jako host na módní přehlídku, ale hlavní branou už jí nepustí, tak se rozhodne, že proleze zadem...okamžitě muselo být každému jasné, že to dopadne tak, že nakonec skončí omylem na molu. A takových scén je tenhle film plnej, člověka to nutí usmívat se, bohužel! Postavy jsou rozdělené jasně na černé a bílé, černí nakonec odstruhají a bílí jsou šťastní až do smrti. Herci jsou toporní, Firth plýtvá talentem v takové jednoduché podívané. Přesto tam hraje skvělá muzika a věřím, že čtrnáctiletá děvčata z toho budou nadšené a pro ně to především je, takže 3*! ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento film mám ráda. Uznávám, že je celkem o ničem, ale herečka Amanda Bynes, mě vždycky dokáže rozesmát, Colina Firtha mám velmi ráda (nejlepší je ale v Bridgetse zatím - 14.9.2011 oprava: nejlepší v The King's speech). Je sice fakt, že občas mě ty strašné "taneční kreace" Amandy neskutečně štvaly, ale jinak je to pohodový snímek. Z nostalgie mé puberty musím přidat ke 3* normálním ještě jednu:) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Mne sa vlastne tento klišoidný slzopudný dojáčik celkom páčil. Napriek schematickým postavám rozdeleným na tábor prajníkov a neprajníkov z toho filmu vyžaruje niečo veľmi milé. Samozrejme je potrebné preniesť sa cez nánosy klišé a falošného sentimentu. Colin Firth a jeho matka zabavia hlavu, na Amandu Bynes sa dobre pozerá a pekne si zgustnete pri nadávaní na snobské dekórum šľachtických spôsobov. 5/10 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Možná....že příběh je to už asi milionkrát omletej, některé fráze jsou jak přes kopírák, závěr filmu předpovídatelný. Přesto se tento film dá jako jednohubka smlsnout a docela i užít. Amanda má jisté kouzlo, ona ani není moc jako herečka, ona je spíš jako holka, která utekla z domova a řekla si, že si užije natáčení tohoto filmu v holywoodu. Takže jí máme možnost vidět, jak vyvádí blbosti, tancuje, nakupuje atd. Ale nu což. Viděl jsem, nevadilo mi to, ale určitě to v budoucnu vyhledávat nebudu. 4/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • Fotky v albu Daphne (Amanda Bynes), které prohlíží Henry Dashwood (Colin Firth), jsou skutečné fotky Amandy z jejího mládí. (KucC)
  • Studio Warner Bros. změnilo filmový plakát kvůli probíhající válce s Irákem. Původní plakát zobrazoval Daphne (Amanda Bynes), která ukazovala symbol míru "peace". Studio však nechtělo, aby vyobrazení evokovalo protest proti válce. (KucC)

Reklama

Reklama