foto

Anna Chancellor

  • nar. 27.4.1965 (52 let)
    Richmond, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anna se narodila 27. května 1965 v Richmondu (Anglie) Mary Alice Jolliffe a Johnu Pagetu Chancellorovi. Její praprapraprapraprapraprateta byla spisovatelka Jane Austen. Je rovněž spřízněná s herečkou Helenou Bonham Carter.

Navštěvovala londýnskou "Academy of Music and Dramatic Art", ale ve třetím ročníku ji musela opustit, protože otěhotněla a narodila se jí dcera Poppy (*1988), otcem byl skotský básník Jock Scott. Tento vztah nicméně dlouho nevydržel, po jeho rozpadu si vzala kameramana Nigela Willoughbyho, ale ani tento svazek nebyl šťastný, rozvedli se v roce 1998. Od roku 2010 je vdaná za muslima Redhaa Debbaha, původem z Alžíru, se kterým žila již 11 let, je o 7 let mladší. Sama na sebe přiznává, že má někdy problém krotit svoji mluvu a že si tak zřejmě "odřekla" mnoho rolí, ale nemůže si pomoct.

Tato ostřílená herečka již má na svém kontě bezpočet snímků, více na sebe na začátku kariéry upozornila rolí Henrietty "Duckface" v nesmrtelné romantice ČTYŘI SVATBY A JEDEN POHŘEB (1994), kde uháněla Hugha Granta. V dalších dvou snímcích jí "utekl" Colin Firth, poprvé v pětidílné sérii PÝCHA A PŘEDSUDEK (1995) se o pana Darcyho pokoušela jako Caroline Bingley. Tuto samolibou, závistivou postavu ztvárnila velmi přesvědčivě. Podruhé, v romantické komedii CO TA HOLKA CHCE (2003) jako Glynnis Payne, která již má utkanou pavučinu okolo nadějného politika a tak, když se nečekaně objeví jeho dcera, která nechce nic jiného než ho poznat, nasadí veškerý arzenál podlosti, aby se jí zbavila.

Zkušenost má i s detektivkami Agathy Christie, roli Virginie Mesnardové, Poirotovy první lásky v Belgii, si střihne v díle Bonboniéra (1992). Ve Slečně Marplové Vraždit je snadné (2008) odehraje sympatickou manželku politika Lydii Hortonovou, která si své tajemství nechá o něco déle, než je nutné a pro ni bezpečné.

Je trochu škoda, že ji diváci znají spíše jako herečku záporných rolí, podle mě má mnohem větší potenciál. V roce 1997 byla nominována na cenu Laurence Oliviera za nejlepší herečku ve hře Stanley (1996). Dále byla nominována na televizním festivalu v Monte Carlu na cenu Zlatá nymfa jako vynikající herečka v sérii SUBURBAN SHOOTOUT (2006) a dále, v roce 2012, přibyla další nominace na televizní cenu BAFTA jako nejlepší herečka ve vedlejší roli v seriálu THE HOUR (2011).

Vendula "VenDulin85" N.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Love of My Life
2016 Grantchester Christmas Special (TV film)
The Carer
This Beautiful Fantastic
2014 Testament mládí
2013 Budoucnost nejistá
2012 We'll Take Manhattan (TV film)
2011 Vrtěti ženou
2008 Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film)
2007 Baker Street Irregulars (TV film)
Holky z naší školky
Christmas at the Riviera (TV film)
2006 Dveře dokořán
Inspektor Rebus II.- Vysoká hra (TV film)
Secret Life of Mrs. Beeton, The (TV film)
2005 Dohazovač
Stopařův průvodce po Galaxii
Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets, A (TV film)
2004 Agent Cody Banks 2
Roman Road (TV film)
2003 Co ta holka chce
Doktor Martin a legenda o Cloutie (TV film)
Snílci
2002 Na špičce jazyka (TV film)
2001 Druhá míza
2000 Zeměpisná délka (TV film)
1999 Srdce
1997 Muž, který věděl příliš málo
Pravdivá pohádka
1994 Čtyři svatby a jeden pohřeb
Princezna Caraboo
Staggered
Tom a Viv
1993 Century
Complete Guide to Relationships, The (TV film)
1990 Killing Dad or How to Love Your Mother

TV seriály

2017 Grantchester (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
2016 Flowers (TV seriál)
New Blood (TV seriál)
Shetland (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (4)
2014 Fleming (TV seriál)
Episode #1.4 (E04)
Episode #1.3 (E03)
Episode #1.2 (E02)
další epizody (4)
Inside No. 9 (TV seriál)
Sardines (S01E01)
Mapp and Lucia (TV seriál)
Penny Dreadful (TV seriál)
Víc než sestry (S01E05)
Panství Downton (TV seriál)
Episode #5.1 (S05E01)
2012 Pramface (TV seriál)
2011 The Hour (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
2010 Miranda (TV seriál)
Klesám níž (S02E04)
2006 Suburban Shootout (TV seriál)
2003 Blue Dove (TV seriál)
Čtyřicítka na krku (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2002 MI5 (TV seriál)
2001 The Cazalets (TV seriál)
1999 Zvláštní oddělení (TV seriál)
1996 Cold Lazarus (TV seriál)
Karaoke (TV seriál)
1995 Kavanagh QC (TV seriál)
Pýcha a předsudek (TV seriál)
1993 Comedy Playhouse (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Bonboniéra (S05E06)
1990 Jupiter Moon (TV seriál)

Dokumentární

2014 Dopisy královny Viktorie: Odhalená panovnice (TV film)
2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)
2003 100 Greatest Sexy Moments, The
2002 Real Jane Austen, The (TV film)

TV pořady

2006 Svatební zvony (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace