Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

choze 

všechny recenze uživatele

Devítka - stejně jako osmička - nevytyčuje pro sérii žádný nový zajímavý směr a je dalším, sotva průměrným dílem. Námět s trestáním zkorumpovaného policejního oddělení dobrý a scény mučení ucházející (hlavně létající střepy), ani Chris Rock nebyl tak pekelně otravný, jak si ho pamatuju ze Smrtonosné zbraně čtyřky a bez problémů jsem to dokoukal. A to i přes slabý scénář, nevýrazný vizuál a Rockův naprosto tragický herecký výkon, který by zahanbil i poleno po lobotomii. Fakt jsem takhle otřesně špatné hraní v hlavní roli studiového filmu už dlouho neviděl. Asi ani nemá cenu se chlubit tím, jak rychle jsem uhodnul identitu vraha. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Whoever did this has another motive. Someone's out there pulling all the strings." Jsem rád, že si tvůrci dali opět pauzu další čtyři roky. Ale na kvalitní reboot celé značky se to ukázalo opět jako málo. přitom nápad mají skutečně dobrý. Vzít to co fungovalo a použít to. Detektivní zápletku zmixovat s thrillerem. Tohle je zrovna cesta, kterou bych si já přál vidět v téhle sérii. Ovšem chtělo by to mnohem kvalitnější příběh. Nechápejte mě špatně. Ono to funguje, ale tvůrci až příliš často poukazují na zápletku a dávají divákovi až moc indicií. Protože jinak nechci věřit, že jsem před půlkou filmu věděl, kdo je vrah a jaký má motiv. Tedy jinak. Nechci věřit, že v tom tak moc chodím, že jsem na to přišel jen tak. Přitom jak říkám, mají to dobře vymyšlené a ve výsledku to funguje. Pokud odmyslím fakt, že přijít na vraha není tak složité. Pasti jsou zajímavé, naštestí nejsou příliš extrémní (Sedmička s šestkou se prostě neopakují). I když samo sebou pohádka to není. Naštěstí tvůrci nezachází do detailů. Líbí se mi ten směr a odkazy na sérii. Ale přiznávám fakt, že tahle série je ž prostě vyčpělá. A to jinak než jinou IP prostě nezachráníte. SAW, bych nechal spát. (50 %) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

K sérii jsem nikdy vřelý vztah neměl. Jednička (James Wan) byla fajn mixem režijní invence a násilí. Pak to šlo z kopce. Na dalších pokračováních bylo vidět, jak moc se na nich spěchalo, jak moc šlo hlavně o prachy. Banda hříšníků se dostala do temného uzavřeného prostoru, dostali možnost bojovat o své vykoupení a maskéři se při tom náramně vyřádili. Tahle novinka jde trochu jinou cestou, protože v centru dění je uječený detektiv Chris Rock, na kterého „sofistikovaná“ past za nějaký ten škraloup primárně nečeká. Na kolegy z policejního sboru ano. Rock je z počátku i vtipný, ve snaze o drsného poldu s emocionálními momenty ale selhává. Stejně tak v případě průběhu vyšetřování, které je tak trochu nijaké, a prostě jen přicházejí vložené scény mučení lidí, kteří jsou nám ukradení, protože o nich nic nevíme. Snaha posunout sérii jiným směrem se cení, ale ve finále stejně jen křupou kosti a krev zběsile cáká. Jen s o něco známějšími herci. Dvě až tři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S atmosférou ani nápadom, ktoré sme mali možnosť vidieť v prvých častiach Saw sa film nemôže ani porovnávať. Už je to stokrát oprané tričko bez štipky niečoho nového. Scenáristické zúfalstvo sa prejavilo v nekonečných flashbackoch a chýbajúcim zvratom, ktoré mi tak veľmi na pôvodnej skladačke imponovali. Film je po prvej štvrťhodine predvídateľný, a to nie je niečo, čo by sme na Saw úrovni očakávali. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Aha, tak on pan Rock je zde veden jako herec, to mě docela překvapilo. Já myslela, že to autoři pojali ve stylu "dejme šanci nehercům, protože tady už se nedá nic nového vymyslet". I přes dialogy vytvořené patrně scénáristou ze studia Asylum by to furt bylo celkem koukatelný, ale ten "herec" to prostě zabil. Teď mě napadlo, nemusí se v rámci povinných kvót obsazovat i neherci? Tak v tom případě toto dílo má Oskára vtipkára jistého. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama