Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele evangelik k tomuto seriálu (10)

Jistě, pane premiére (1986) 

Každý, kdo chce dělat politiku by tohle měl vidět. Povinně. ()

Premiérův projev (1986) (S01E02) 

Tihle PíÁr odborníci.... Co se týče pozadí: Budu potřebovat moderní oblek, hajtek(?) nábytek, abstraktní obrazy a Stravinského... ()

Kouřová clona (1986) (S01E03) 

Povinně by měli shlédnout každý kdo tvrdí, že kouření stojí společnost peníze. Sir Hámfry dobře ví, že je tomu naopak. Kuřáci plní státní pokladnu a méně z ní vybírají protože dřív umírají.... ()

Vítězství demokracie (1986) (S01E06) 

Skvělý díl, jeden z mála, kdy Hekr Hámfryho převeze. "..on není jenom náš člověk ze Zamini, on je i jejich člověk v čísle 10. On špicluje. Rozumíte tomu?" Ano... Ne... Nejlepší ale konec: "Stanete se velvyslancem na jedné opravdu významné ambasádě." "Probůh, na které?" - "V Tel Avivu".... ()

Biskupské šachy (1986) (S01E07) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. 90% se mi zdá málo. Nejlepší hláška: ..."když neuspěje, alespoň to zkusil... A když uspěje, bude hrdina... A když se nevrátí, nebude postrádán..." ()

Jeden z nás? (1986) (S01E08) 

Výborný díl. "...jeden z nich, tedy jeden z vás, vlastně z nás..." "...šašku, vlastně Hámfry" "...Podobné zjištění musí položit řadu otázek"... Ano a já se Vás ptám - proč jste mu nepoložil řadu otázek"... Co takhle trochu studia? ()

Muž přes palubu (1987) (S02E01) 

Jeden z mých neoblíbených dílů. Viděl jsem ho tuším, asi tak 3x. Mnohé díly určitě víc než 20x... Vysoké hodnocení mě docela překvapuje. ()

Diplomatický incident (1987) (S02E03) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Viděl jsem ho tak 20x(?) Nejlepší hláška: ..."ať sem tu čubku nevozí..." ()

Střet zájmů (1987) (S02E04) 

Skvělý díl. Postava bankéře Desmonda je úplně k sežrání. "... Porušili pravidla všech bankéřů"..."Oni nějaká mají?""...Kdo je neschopný, má být poctivý, kdo je křivák, má být chytrý"... ()

Všechnu moc lidu (1988) (S02E05) 

Agnes: Vy byste mohl pracovat pro světovou revoluci! Hámfry: A Vy byste byla jako stvořená pro státní správu... Jinak ten dialog..."jenom my nejlépe víme..." je dost přehnaný. ()

Reklama

Reklama