Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…VÍNO A ŽIVOT TĚ ODMĚNÍ…““ /// Je to takový… trapný. Manželská krize, kamarádský shledání, vinařská ekonomika, děti, zloději… prostě Jižní Morava. Postavy nic moc – ale víno jim evidentně chutná. (Tož to bych tam mohl něco vodštěkat taky!) No a tak se tak nějak prochlastáme na konec, kterej je – dobrej (jako optimistickej). A pěkné to teda není! Spíš trapné, ale to už jsem říkal… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se se unýst syna (svýho). Na Moravu (kam kurva jinam!) 2.) Kupuju víno od týpka, co nemá vinohrad. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Možná ty nejlepší Bobule. Dospělácká témata, ale pořád stejné místy vyzrálejší postavy. Sexy policistka! Kterou nemusí hrát ani kdo ví jak pěkná herečka. Vyprávění oblíbeného zemřelého herce na dojmu také přidá. No ale snad nejvíce mě na konci potěšila spolupráce se sousedem Táborským. Sice byla celkem dlouho dopředu jasná jako jediné východisko, ale i tak po předchozích dvou dílech potěšila. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli předchozí dva filmy (třeba i několikrát, televizní reprízy jsou poměrně časté) a považovali jste je za letní nenáročnou oddychovku se sympatickými herci, určitě vás nezklame ani tenhle snímek. Rozhodně je lepší než nepovedená dvojka - námětem i hereckým obsazením (tedy bez pánů Krampola a Korna, jejichž kreace táhly předchozí díl ke dnu). Scénář ale není zrovna žádné veledílo, a tak vás může překvapit uspěchaný závěr, kdy se všechny problémy vyřeší během minutky a párují se spolu i postavy, které spolu během filmu prohodily sotva dvě věty. Prosluněná atmosféra, vzpomínka na pana Postráneckého a profesionální technické zpracování (které už bohužel není pro české filmy ani zdaleka samozřejmostí) mi ale nedovolí hodnotit špatně. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Takova hodne nenarocna oddechovka, film, ktery kdyby clovek nevidel, asi se nic moc nestane. Do oci bijici byly (ne)pokusy o jihomoravske nareci - Taborsky z Litvinova, ktery se o ne snazi hrozne prehnane; decka Honzy a Klary - kdyz uz se rozhodnu, ze se v nejake scene budou lidi trumfovat a porovnavat moravske a prazske, nemuze moravske dite rikat "moravskej", to je fakt blby, a to i kdyz mohlo pochytit neco z reci tatinka, ktery puvodne Moravak neni. Na druhou stranu se u snimku clovek potesi krasnymi zabery Moravy, herci jsou vetsinou docela prirozeni, da se na to divat. Nevidela jsem 2Bobule, 1Bobuli pak kdysi davno a uz si to prilis nepamatuju, kazdopadne 4, 5, 6 bobuli uz bych asi nenatacela. 45 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak začínám tuši proč si na Moravě myslí o Pražácích, že jsou to blbci. Když se tam točí tohle, tak se není čemu divit. Scénář připomínal nějakou dětskou pohádku o tom jak hodný nakonec zvítězil a lump zaplakal... Osobně ctím ten názor, že když je něco komedie, měl by se u toho člověk smát. Žel, nepodařilo se. Průlety nad Pálavou byly hezké, ale to už jsme viděli i v předchozích Bobulích. Tereza mi přišla nějaká vyfluslá, Langmajer byl tradičně toporný a jediný kdo hrál na pohodu byl Kryštof Hádek. Z hlasu pana Postráneckého bylo slyšet, že v přesýpacích hodinách jeho života je už pramálo zrnek písku. A co měla být ta Lumíra - prapočice PČR či co to bylo, to už jsem vůbec nepochopil. Hlavně, že nám jí ukázali nahou s kolťákem před zrcadlem a ta zuřivá líbačka na konci... Eh... Dávám za dva Pražské sklepmistry. * * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Když Honza (Kryštof Hádek) na začátku filmu přijede domů, tak si dá skleničku vody. V jednom záběru má ve sklenici mátu a citron a v dalším má jenom čistou vodu. (Luky.Konicek)
  • Ve filmu jsou 2 reference na film Bajkeři (2017). Oba snímky jsou od stejného režiséra. (Luky.Konicek)
  • Kvůli epidemii koronaviru byla zrušena slavnostní premiéra filmu, která se měla konat 12. března 2020. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama