Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě klasika, kterou jsem zhlédl nesčetněkrát a úplně první film, co jsem s Van Dammem viděl. Film není takový kolaps jak by se mohlo zdát, atmosféra je zde dobrá… zamořený svět morem je natočen věrohodně a hlavní záporáci většinou pobaví chováním a heky zvířat. Většinou ale budí respekt, jelikož jejich smečka je plná tvrdých, špinavých a nabuchaných chlapů se zajímavými zbraněmi, jež žádná mačeta nevypadá čistě. Nejvíce hlavní záporák mluví a vypadá drsně. Nedá se nic dělat, než fandit Van Dammovy, který to nebude mít tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. No, filmu také přispívá pochmůrný soundtrack, který přidává na atmosféře... možná místy nudný film, ale tohle béčko já mohu, mé hodnocení 3 hvězdičky... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014 – Slinger - Albert Pyun’s Director’s Cut of Cyborg] Zapomeňte na stupidní příběh o strastiplný cestě slingera a kyborga postapokalyptickou krajinou s informací jak vyrobit lék proti moru a zachránit civilizaci. Van Damme je mesiáš bojující proti satanistům, kteří nechtějí, aby lidé opět začali používat zapomenutou technologii a znovu začali budovat civilizaci, protože by to ohrozilo jejich moc nad přežívajícími lidmi. A vůbec, tahle mizérie a utrpení je vlastně strašně fajn. Léta páně 2011 se Pyunovi dostala do rukou VHS kazeta s pracovní verzí Kyborga tak jak si ji bez špetky soudnosti vysnil. Tu následně distribuoval na vypálených DVD jako The Renegade Director's Cut. Pak vzal studiem k nepoznání sestříhanou verzi, VHS nevalný obrazový kvality, nůžky a LP 2014 vznikl další a poněkud odlišnej svéráznej sestřih se zběsile kolísající kvalitou obrazu, hlubším a funkčnějším příběhem, propracovanější psychologií hlavního hrdiny a avantgardním střihem. Výsledek je zajímavější a koukatelnější než nám z TV známej Kyborg. Střídání kvality působí úsměvně stejně jako Van Dammova mimika ve vážných pasážích (proč jen se mi vybavuje Zoolander?). Během dialogu po setkání vám dojde to co vás znovu praští do mozkovny v závěru a není to to jediné, co svou naivitou poněkud nabourává vážnější linku filmu. Úplně na konci je pak z prequelu vystřižená scéna z budoucnosti. WTF? Víc informací v komentáři od JFL. Někdy se budu muset podívat i na Renegade Director's Cut. [Studio Cut: 40 %] | ► R-Rated Studio Cut vs. Renegade Director's Cut ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke svému miniaturnímu rozpočtu dost neuvěitelný a v dnešní době nenapodobitelný kousek. Unikátní "trash" feeling se mi navždy vryl do paměti. Dějově naprosto o ničem a ani fandové postapokaliptické scifi dle mého názoru nebudou příliš nadšeni, neboť film se od první minuty tváři vskutku brakově. Van Damme dost dobře kope, ale na to nutně nemusím sledovat hodinu a půl film, který je naprosto o ničem a končí stejně rychle jako začíná. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty filmy s pandemií mají teď úplně nový přesah. :-D Padouch s modrýma očima může být libovolný akcionář firmy na výrobu očkování. Jinak béčko až na půdu s atmosférou Šíleného Maxe a docela solidníma bitkama, ale příběh ve mě zanechal tak silný dojem, že už teď ráno nevím jak to dopadlo. P.S: Van Damme s paintballovou pistolí nemá chybu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko všech béček, tak jak má být s haldou mrtvol, který má na svědomí převážně Jean Claude Van Damme a jeho kudla. S ní mu to fakt jde a podřezává ty špinavý kriply v pravidelných krátkých intervalech. Co se týká scénáře, tak ten tady teda moc velkou roli nehraje, ale ani to moc nevadí, tady jde hlavně o co největší počet mrtvol a to se díky Van Dammovi daří splňovat po většinu doby dokonale. Poved se i záporák, sice by nemusel tak neustále řvát, ale krutej je teda libově s těma ďáblesky modrýma očima a závěrečnej duel mezi nim a Van Dammem je skvělej. Jedinný co bych na tomhle filmu rapidně vylepšil je hudba, ta je fakt bídná, ale jinak sem se dokonale bavil a trošku mi to připomělo starýho dobrýho Conana, ale v postapokalyptickým sci-fi kabátu ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Zbraň, kterou pužívá Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), je ve skutečnosti paintballová pistole Tipman SMG-60. (Chatterer)
  • Jean-Claude Van Damme (Gibson Rickenbacker) bol počas natáčania filmu zažalovaný za úmyselné vypichnutie oka komparzistu pri súboji s mečom. (Raccoon.city)
  • Hned v úvodu, kdy je zabit ochránce Kyborga, mu krev po puse stéká až k uchu, následně jen ke kraji úst a nakonec má krvavý flek přes tvář. (nedvva)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama