Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy diel ma malicko sklamal, tak sa mi do dvojky prilis nechcelo... a lala ho - stavnate prekvapenie ! Paradne namiesany mix hororu, fantasy a komedie, ktory ma v prvom rade za ulohu bavit. Obcas pritlaci na nervy, obcas rozosmeje nadsadzkou ci hlaskou, obcas prekvapi skvelym napadom a po celu dobu predvadza skvelu filmarcinu a paradne efekty (masky, stop-motion animacia, kostymy...so vsetkeho som bol nadseny). U mna sa toto genialne dielko zaradilo hned vedla Jacksonovho Braindeadu. (10/10) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dodnes nezabudnem, ako som si asi v roku 1993 vo videopozicovni vyberal na VHS-kach horory podla obalu a z nejakeho dovodu ma obal Smrtelneho zla 2 zaujal natolko, ze som si ho musel pozicat. Netusil som v tej chvili, ze je to remake (v niektorych krajinach 80-tych rokov) zakazaneho hororu LESNY DUCH (1981), ktory pochopitelne nikde vo videopozicovni nebol a nevysielala ho ziadna ani nemecka ani ceska/slovenska televizia. Zohnat sa dala az po neviem kolkej kopie cez neviem aky preklad, ale musel som si dobrych par rokov pockat. Tato dvojka ma prekvapila nielen so spustou vizualnych efektov a skvelych masiek, ale hlavne tym, ze zli duchovia obsadia chatku uz hned asi po desiatich minutach filmu a hlavny hrdina Ash bude mat co robit, aby sa nezblaznil. Ja som si to samozrejme v detstve vychutnaval, pretoze ma nebavili horory, kde sa vela kecalo a tento splnil uplne moje tuzby. Teraz po takmer 20-tich rokoch som si ho opät vychutnal a hlavne pripomenul, pretoze i humorne sceny napr. s rukou, nad ktorou Ash stratil kontrolu, nemala chybu. Pre mna je toto kult. _________ Bruce Campbell - (Ashley 'Ash' J. Williams) +++ Sarah Berry - (Annie Knowby) +++ Dan Hicks - (Jake) +++ Kassie Wesley DePaiva - (Bobby Joe) +++ Ted Raimi - (Zamaskovaný ako Henrietta) +++ Lou Hancock - (Henrietta Knowby) - Denise Bixler - (Linda) +++ Richard Domeier - (Ed Getley) +++ John Peakes - (Profesor Raymond Knowby) +++ Sam Raimi - (Medieval Soldier) +++ ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"..who's laughing now ..who's laughing *now*!?" Má nejoblíbenější část kultovní trilogie. Osobně považuji "Smrtelné zlo 2" za nejdokonalejšího reprezentanta subžánru horor-komedie. Celému snímku vévodí B. Campbell, jemuž víc než polovina filmu skýtá famózní "One man show" v jeho životní roli zombie bijce Ashe. Pamatuju si, jak intenzivně silný pocit beznaděje ve mě vyvolávalo postavení do kterého se ubožák Ash dostal. Řečeno slovy mé desetileté neteře - To je totální psycho! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • Ve filmu je záběr na rukavici Freddyho Kruegera ze známé hororové série Noční můra v Elm Street. (NecrobraiN)
  • Entertainment Weekly zařadil film na 19 místo v kategorii 50 nejkultovnějších filmů. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama