Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

Person 

všechny recenze uživatele

Poirot je to řekl bych lehce nadprůměrný, ale nepatří k těm úplně nej. Na tento díl jsem se však těšil hlavně kvůli Michaela Fassbendera, který je pro mě pán herec. V jedné ze svých prvních větších rolí mě samozřejmě naprosto ohromil. Už zde to byl ten tajuplný a chladný Fassbender. Ale i všichni ostatní podali velmi dobrý herecký výkon, což není u Poirota vždy pravidlem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, budiž, takový belgický standard, knír příběhu je nakroucený uspokojivě a filmařský vosk na něm sedí slušně, ale trochu jsem postrádal Herculův nadhled a více šťavnatých bonmotů "nejšedější mozkové kůry světa". Myslím, že do seriálu by to byla porce tak akorát, jako televizák se to přeci jen trochu nudně rozlézá. Samozřejmě, kouká se na to příjemně, toho je David Suchet zárukou spolehlivou. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší hádankou bezesporu bylo to, jestli ten štramák vychytralý je skutečně ten mučitel černouška Solomona Northupa z toho ověnčeného jižanského eposu. Až závěrečně titulky rozsekly ten uzel gordický. Mezitím Hercules opět definoval, co že je ONE MAN ŠOU. Věčná škoda, že slušňák Festbender po úspěchu výše uvedeného titulu zběhl k hollywoodským běhnám pro znatelně vyšší gáži! 76% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tomu tak bývá, tragédie nenastává v okamžiku úmrtí v rodině, ale čtením závěti. Šedé buňky mohou v poklidu spát, postačí dostatečně vyvinutý čich. V rutinní pohřební hostinu podává jediný zákusek jen začínající Fassy, který tu hraje černou ovci famílie, což se pozná podle toho, že zívá v divadle a kouří cigáro ve špičce. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkné na koukání, ale se všemi nešvary, které mne na Poirotovi občas štvou a žádným zásadním kladem, který by je převážil. Zápletka je překombinovaná, postav je dost a navíc příbuzných, takže člověk aby si dal po počátečním představení pauzu a nakreslil genealogický strom, některé informace vytáhne Poirot z rukávu (obraz, potrat) a postavy se chovají nepravděpodobně (Zuzana, společnice, mladý hejsek). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama