Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Sloni mají paměť (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Elephants Can Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ariadnu Oliverovou přepadne na předávání literárních cen jistá paní Burton-Coxová a vyptává se známé spisovatelky na jednu z mnoha jejích kmotřenek, Celii Ravenscroftovou, na niž si paní Oliverová jen sotva pamatuje. Paní Burton-Coxová však ještě více překvapí, když se zeptá: „Zabil její otec její matku, nebo zabila matka jejího otce?" a připomene tak Ariadně tragédii, při které byli oba rodiče Celie zastřeleni. Kdo však vystřelil první a následně spáchal sebevraždu, zůstalo záhadou. Paní Burton-Coxovou to zajímá, neboť její drahý syn Desmond se hodlá s Celií oženit. Paní Oliverové se podaří dotěrné ženy zbavit, samotnou ji ovšem začne zajímat, co se tehdy vlastně stalo. A tak jde příběh vyprávět svému dobrému příteli Herculu Poirotovi... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych po dlouhém čekání slušný rozjezd pro finální pětici. Příběh je poutavý, atmosféra na vrcholu a herci jakbysmet. Spoiler: Od začátku bylo jasné, že se ty dvě pátrání nakonec spojí, ale bylo zajímavé pozorovat jak se v tom nejdřív oba šťourají po svém:). Tady možná trochu škodí, že ke konci už sám vím, co se vlastně stalo a to se mi normálně u Poirota nestává... Jindy bych si asi stěžoval, že jsem neměl šanci na to přijít. A nebo jsem se při tak dlouhém čekání a pouštění starých dílů už natolik naučil přemýšlet jako Poirot:)? Nechám se překvapit a opravdu se těším na to vyústění, Snad dosáhne alespoň úrovně Orient-expresu. ... Nevyřešená "sebevražda", revolver, pes, sestry, Francouzka, paruky, útes. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, s touhle epizodou jsem spokojený. David Suchet je v originále opravdu fantastický a Zoe Wanamaker mu opravdu skvěle přihrává. Rozuzlení už není co bývalo, celé je to efektivně natočené a nepostrádá to atmosféru, ale ten konec je opravdu velmi jednoduchý, až úsměvný, ale to není chyba tvůrců a filmu to v podstatě vůbec neuškodí. Jak říkám, film je v podstatě bez chyby, má tempo, dobrou hudbu, tradičně skvělé obsazení a jako vždy je vše propracováno do nejmenších detailů. A ani to odhalení pachatele mi nezabrání dát plný počet, ale celkově to bude asi jenom 95%. Mě se to opravdu moc líbilo, paráda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět po letech nové díly Poirota, to je jako potkat starého známého, který vás nikdy neomrzí a nezklame. Předlohu tohoto snímku jsem nečetl, a tak mě příběh neustále příjemně překvapoval. Vše bylo na svém místě - milionová atmosféra, David Suchet (pochopitelně) vynikající, roztomilá Zoë Wanamaker jako jeho rovnocenná partnerka... Tuším, že tohle loučení s belgickým mistrem detektivem bude opravdu velké. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová séria nadväzuje na nedávne diely novším a modernejším štýlom rozprávania, jednoznačne nenudí. Tentoraz je aj divák potešený tým, že má šancu niečo odhaliť a nezostáva vyjavený na konci pri záverečnom objasnení v spoločnosti vraha. Vtipy sú decentné, hlavné komické postavy spolupracovníkov tentoraz chýbajú. Nad parížskym filmovým klišé s výhľadom na Eiffelovku sa pousmeje aj Poirot, menej už po zaradení do pozície asistenta. –––– Když policie motiv nenašla, pak je motiv neortodoxní. –––– Všichni můžeme být rádi, že máme rozum pod kontrolou. A někteří víc než jiní. –––– Monsieur Poirot je můj asistent. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama