Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Hra na vraždu (S13E03)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo si hraje, nezlobí, u vrahů to ovšem neplatí. Na Ariadnu Oliverovou se obrátil zámožný pan George Stubbs, aby pro něj a hosty pobývající na jeho honosném sídle v Devonshiru zorganizovala fiktivní hon na vraha. Jak se však blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Jako by neměla vše plně pod kontrolou, ale byla pouhou loutkou v něčích rukách. Její obavy se ukáží jako opodstatněné, když dojde ke skutečné vraždě. Někdo neviditelný postrkoval figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem odhalil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslednej série pre mňa asi najzaujímavejší Poirot. Zápletka mi príde už tak zamotaná a prešpekulovaná, že sa v nej človek celkom stráca, avšak režijne ide o oveľa kompaktnejšiu časť ako napríklad Veľká štvorka. Potešila prítomnosť pani Oliverovej (hoci zmena v slovenskom dabingu nepotešila), ale človek si pri pohľade na nezáživných vyšetrovateľov len s nostalgiou povzdychne: kdeže je starý dobrý inšpektor Japp.. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Look at them all buzzing around. Busy, busy bees. The world's going to pot and they're holding a garden party. The apathy of these people. They're all feeble-minded. Do you know what I should like to see done in this country? I'd like to see every feeble-minded person put out. Don't let them breed. Finish them off, all the simpletons." ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elegantní Poirot a elegantní způsob vyprávění, tak jak je u této série zvykem. Tradiční Agatha s rodinnými tajemstvími, záměnami a cestami do ciziny. Jenomže, tenhle díl už nic dalšího nemá. Je velmi dobrý, ale v rámci série jen průměrný. Hodně postav znepřehledňuje děj. ____ Vyzdvihla bych ale, že snímek ukázal, jak Angličané dokázali s noblesou a mnohem větším zápalem i prostředky hrát už před desítkami let únikovky. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S13E03 - Krásně zapeklité. Jen mi bylo trochu líto, že divák dostal celkem málo indicií vzhledem k tomu, jak se vše nakonec vyvrbilo. Do poslední chvíle jsem vůbec netušila. Možná bych ještě víc využila té hry na vraždu, bylo to zábavné. Myslím tu zahradní slavnost, kde se sejde pár místních lidí a několik hostů i z větší dálky a na jedné zahradě se zúčastní střelby na plyšovou hračku, vykládání budoucnosti od cikánky nebo si vyzkouší, jaké to je, sledovat stopy a hledat vraha. Vypadalo to všechno moc hezky, jak dům, tak exteriéry. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • V čase 29:30 zazní skladba českého skladatele Julia Fučíka „Florentinský pochod“. (alanwilder)
  • Tato epizoda se natáčela jako poslední. Jednou z natáčecích lokalit je devonské sídlo Agathy Christie Greenway, kde padla i poslední kapka. (Agatha)

Reklama

Reklama