Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Žlutý iris (S05E03)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Hercule Poirot má vzácnou příležitost vyřešit případ, jehož vyšetřování mu bylo v minulosti znemožněno. Při návštěvě Buenos Aires večeřel Poirot v luxusní restauraci. Iris Russellová, členka společnosti u jednoho z vedlejších stolů, náhle během večeře zemřela, poté co se napila vína vylepšeného kapkou cyankáli. Oficiální verze, že spáchala sebevraždu, slavného detektiva neuspokojila. Než ale mohl začít s vyšetřováním, došlo v Argentině k vojenskému převratu a Poirot byl ze země vyhoštěn. Dva roky nato otvírá majitel oné restaurace pobočku v Londýně. Při této příležitosti se v podniku scházejí všichni, kdo byli svědky smrti mladé ženy. A historie se opakuje s děsivou přesností. Po doušku vína se hroutí Irisina sestra. Klíčem k tomuto zločinu je nepochybně první vražda. Všichni přítomní z ní totiž mohli mít finanční prospěch. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

Dale 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už ma nebaví pozerať tieto detektívky, keď v polovici viem, kto je vrah aj ako to urobil. Aj tú Poirotovu záverečnú fintu som hneď prekukol. Neviem, či to je len tak zle natočené, že mi je vrah hneď jasný, alebo by som na to prišiel aj pri čítaní knihy. Ale tu aj vďaka kratšej stopáži sa ten príbeh veľmi nerozvinul, nemalo to tú správnu atmosféru, jedna z najslabších častí Poirota. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Volně inspirováno Cyankáli v šampaňském, což je má oblíbená detektivka od Agathy. Úvod příběhu situován do Argentiny za vojenského převratu, některé osoby vypuštěny, květinová jména sester (Rosemary a Iris) pozměněna, zavraždění i pachatel také a Anthonyho Browna (jenž zde není ani Browne ani detektiv) hraje poručík čekatel Simps z Hornblowera. Přesto nejlepší dosud viděné zpracování románu. Ale nedám mu plný počet hvězdiček, jelikož kvalit románu prostě nedosáhlo. I když ostatní zpracování byly mnohem horší... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektívka s argentínskou atmosférou, nechýba tango, podmanivý spev a vojenský prevrat. Skritizuje anglickú kuchyňu a pospomína, ako sa v Argentíne dostal do problémov, nevyriešil prípad a utrpel traumu z cestovania v tretej triede. Riešenie vraždy je zaujímavé a pritom jednoduché. –––– Angličané nemají kuchyni, mají jen jídlo. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že jde o jeden z krátkých dílů se toho sem vlezlo opravdu hodně - flashbacky z Argentiny, státní převrat, krachující společnost a korupce, Poirot jako špión ve vězení, luxusní restaurace, tklivá jazzová píseň, jeden z nejodvážnějších způsobů provedení vraždy a Poirot tlačící fish and chips z novinového papíru... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmírně bohatý kratší díl Poirota. Zažijeme s ním události vojenského převratu v Argentině, falešné obvinění, vyhoštění ze země a nedořešený případ vraždy. O dva roky později však Poirot dostane šanci znovu přijít na zákeřného vraha a napravit tak svou reputaci. Vynikající díl, který šlape jako Poirotovy hodinky. Additional Music & Lyrics: Neil Richardson, Music: Christopher Gunning ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama