Reklama

Reklama

See

(seriál)
  • USA See
Trailer 2
USA, (2019–2022), 21 h 23 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Christian Sloan, Mojean Aria, Kenneth Mitchell, Sharon Taylor, Nesta Cooper, Archie Madekwe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Postapokalyptické sci-fi predstavuje budúcnosť vzdialenú 600 rokov, kde sa ľudia kvôli globálnej epidémii slepoty a s ňou spojeným vojnám a vymieraniu vrátilo späť do jaskýň. V jednom zo samostatne žijúcich kmeňov sa narodia dve deti, ktoré vidia, čo sa naposledy stalo veľmi dávno. O "mýtické deti" sa onedlho začnú viesť rozsiahle boje. (dixx)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (101)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TY DĚTI JSOU DAR. DOBŘE O NĚ PEČUJ…“ /// Svádělo mě to napsat, že tenhle seroš si nejvíc užijou nevidomý, ale připadalo mi to jako píčovina… Lesy, řeky, vodopády, do toho sníh… no vizuál parádní! Akorát mi to vobčas připadá takový uhozený. Říkám si: Proč jako voni, když…nebo – Proč voni si… No prostě trošku logicky to tady … ale asi nemá smysl se v tom nějak víc pitvat. Dojem tomu totiž vylepšuje zakrvavenej Momoa, což byl pro Apple geniální tah. Krom těch (nebezpečných) PROČ je tady taky (občas) dost zbytečnejch keců, takže je to taky trochu rozvleklý. Taková americká, nevidomá Osada havranů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když na něco koukám, nic neřeším 2.) Píchám proto, abych zachránil lidstvo. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená práce a investované peníze jsou znát. O tom žádná. Líbil se mi samotný námět i vykreslení postapokalyptického světa, takže spokojenost vládne i v tomto ohledu. Akce, pokud na ní došlo, měla říz a byla správně krvavá a ačkoliv mě občas štvalo, že v jedné chvíli bojující jakoby disponovali dardevilovským sonarem a v té druhé se spoléhali výhradně na sluch, bavil jsem se solidně. A nakonec měli tvůrci šťastnou ruku i co se obsazení týče. Momoa tu vedle neodmyslitelného bitkování ukázal, že umí i hrát a Sylvia Hoeks byla v roli královny vynikající. Bohužel všechna tahle pozitiva se filmařům nepodařila využít. Příběh sám je triviální a předvídatelný. Nějaké vybočení vlastně přijde až v závěrečném díle a to je málo. Všechno se strašně táhne. Ono by tolik nevadilo, že jde vlastně jen o to dostat se z bodu A do bodu B, ale to by se na té cestě muselo něco dít. Občas se sice zableskne na lepší časy, ale především se tu chodí a pateticky žvaní. Díky tomu bijí do očí nelogičnosti, kterých tu člověk najde víc, než by bylo milé a nemusí se ani moc snažit. Škoda. Každopádně budu doufat, že v příští sérii se podaří vychytat všechny mouchy, protože se zdá, že by mohla a měla být dějově zajímavější. 60% ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další depresívní vize 600 let vzdálené budoucnosti...Mohlo by se zdát, že mezi slepými je vidící králem, ale chyba lávky...Zpočátku to bylo dost pomalé a nic moc se nedělo, že jsem to už málem s tímto serošem vzdala...Ovšem neudělala jsem to a rozhodla jsem dobře...Jak se postupně začal děj rozšiřovat a proplétat, tak to začalo být hodně zajímavé a napínavé jak trenky... Sqělé herecké obsazení, šokující zvraty, taky vizuálno je perfektní...No a když to skončilo, tak jsem byla naštvaná a doufám, že na druhou sérii nebudeme muset čekat dlouho...Za mě 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapuje mě, že se tohoto postapokalyptického námětu ujal právě Francis Lawrence. Ten přeci jen podobné téma u Hunger Games už zpracovával a docela úspěšně. Zde jsem ale se samotným světem měl dost problémy. Je to takové hodně syrové, surové, pravěké, dávající důraz na primární rysy člověka v divočině, který říká, že je třeba především přežít. Když ale přidáte i fakt, že postavy jsou zde slepé, hraničí to až se syrovou divokostí a musím říct, že mě to moc nebavilo. Věřím ale, že svoje diváky si to najde a Jason Momoa je určitě dobrá volba pro podobnou roli. Nejlepší na seriálu jsou ale souboje, které jsem si nejvíc užíval. Zbytek spíše z povinnosti a úctě k tvůrcům. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trikově špičkové, ale těch pár oslizlých mostů a jedna přehrada určitě nespolkly celý ten šílený rozpočet. To spíš Baba Voss si řekl o pořádnou výplatu a právem. Momoa a jeho krájení hlav jsou totiž nejzábavnější atrakcí seriálu. Natočte s ním někdo Barbara Conana (he?) jako minisérii! Příběh dvou vidomých děcek, které jdou za tátou do vězení zaslíbeného má v sobě podtext jak přírodní tak rasistický. Zlý černý muž znovu ničí matku přírodu = Kanada spalováním uhlí. Baba to v knihovně pěkně shrne. Myslím, že by ale See mnohem lépe fungovalo jako kniha. Knight by potřeboval prostor vyobrazit myšlenkové pohnutky některých postav, abychom chápali proč se chovají jako kreténi. Třeba královna Píča (tady opravdu nejde použít jiný výraz) a její pitomý plán! Jak si vůbec mohla myslet, že by to mohlo fungovat? V tom chorém mozku se určitě skrývá nějaký snadno obhajitelný důvod, ale rád bych ho znal a ne si ho domýšlel. Že jsou ti slepí nějak divně slepí je hra, na kterou jsem ochoten přistoupit. Někteří jsou tak trochu Daredevil a někteří ne... budiž dá se to pochopit. Druhá řada mě stále zajímá, i když to scenáristicky bude muset jít hodně nahoru. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě zazní píseň „Ruby Tuesday“ od Chelsea Russell. (Duoscop)
  • Natáčení bitvy z první epizody zabralo štábu čtyři dny, což podle režiséra Lawrence bylo málo. „Ve filmu byste na natáčení takovéto bitvy měli dva týdny, my jsme ale měli zhruba čtyři dny.“ (Skarface)
  • Při útoku jednoho válečníka na Baba Vosse (Jason Momoa) zůstane na stromě rýha od zbraně. V dalším záběru už ale není. (Duoscop)

Související novinky

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Co nabízí služba Apple TV+?

Co nabízí služba Apple TV+?

04.11.2019

Společnost Apple učinila minulý týden význam krok, když spustila svoji zbrusu novou streamovací službu Apple TV+. Ta je dostupná i u nás, a tak by nebylo na škodu si ji trochu lépe představit. Cenově… (více)

Reklama

Reklama