Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Uvnitř každé restaurace, která se objeví ve filmu, někoho zastřelila mafie. Kromě Spark´s Steakhouse, kde proběhla vražda před ní. (Othello)
  • Robert De Niro a Billy Crystal si údajně pohrávali s myšlenkou, že by film zrežírovali spolu. (Othello)
  • Pro Roberta De Nira bylo velmi důležité, aby film vypadal autenticky, proto před natáčením jezdili s režisérem Haroldem Ramisem po čtvrti Little Italy v New Yorku a hledali nové tváře, které by mohli do filmu obsadit. (Othello)
  • Límcová trička, které nosí Vitti a jeho grupa, vybíral sám Robert De Niro. (Othello)
  • Původně mělo být ve filmu více scén, ve kterých doktor Sobel dostává dary od Paula Vittiho (Robert De Niro). V jedné z nich například měl přijet osobně bývalý hráč Yankee Phil Rizzuto a na příkaz Paula darovat Sobelovi svoje tretry, protože Billy Crystal ve skutečnosti Yankeeům fandí. (Othello)
  • Ve scéně, kdy doktor Sobel (Billy Crystal) poslouchá ženu, která sedí v jeho ordinaci vedle manžela a popisuje, co na ní vyžaduje při sexu, měl původně chybět právě manžel. Billy Crystal si však myslel, že pokud ho tam posadí, scéna bude ještě vtipnější. Do jeho role byl obsazen vedoucí zvukového oddělení filmu Lese Lazarowitz, který byl nejtěžším členem filmového štábu. (Othello)
  • Do role Primo Sidona navrhl Chazze Palminteriho sám Robert De Niro, protože spolu pracovali již na filmu Příběh z Bronxu. (Othello)
  • Fontána, kterou dostane Billy Crystal od Roberta De Nira jako svatební dárek, je vysoká 12 metrů a v průměru měří 7 metrů. (viperblade)
  • Postavě Billy Crystala má sen, ve které se objeví Kmotr. Robert DeNiro hrál ve druhém díle Kmotra. (don corleone)
  • Postava Paula Vitti byla inspirována životním příběhem mafiána Johna Gottiho. (don corleone)

Reklama

Reklama