Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (124)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ty vole tak tohle fakt bolelo. Od hororu který má 64% a pozitivní recenze napříč sítí bych čekal teda úplně jiný kvality. První hodinu je to nuda k posrání, prostředí, vraždy nebo záporáci jsou naprosto směšný. Vraždy čítá pár píchnutí do hlavy. Hodinu se děje úplný hovno a finální twist s koncem jaký mám rád už to nemůže zachránit. Naprosto mě fascinuje ta iritující debilita všech postav, jak hrdinů, tak vrahů. Ztratí se jim kamarádka, druhá má ruku rozřízlou jak dušenou pečínku a oni se tam v klidu vybavují s úchylem v masce a ještě vlezou první do tý jeho pasti v tunelu a necahjí ho tam samotného se zraněnou kamarádkou. Vrahy vykosí čtyřicetikilová puberťačka. Neksutečně stupidní píčovina která tady má 64% tvl to bych se posral! A takovej docela nahuštěnej Hell Fest, který měl atmosféru jako prase, výtečný vraždy a nebyla v něm sebemenší špetka debilního chování postav má jen 48%! To je kurva sračka tohle!30%. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Asi takto nejako mal vyzerať Hell Fest od Blumhousu, ktorý bol rok pred týmto v kinách. Hra v horror house ktorá sa zvrhla, atmosféra, solídni záporáci s creepy maskami, v rámci normy logické správanie postáv, slušné gore a vo výsledku z toho máme poctivý krvavý slasher. Jednoduchá, funkčná žánrovka a pre mňa jeden z naj hororov roku 2019. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle "cirkusový" horor jsem viděla měsíc před Halloweenem, ale na zmíněný svátek by se parádně hodil. Ze začátku si sice říkáte, že asi víte, kam tohle bude mířit a ono vlastně i jo, ale na druhou stranu má tahle jednohubka schopnost překvapit a vcucnout diváka do slušné atmosféry. Postavy jsou docela OK a chovají se vesměs rozumně a na chuť si z určité části přijdou i vyhledávači gore. Stoprocentně lepší než kdejaký Hell Fest nebo Blood Fest nebo co se to teď všechno urodilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth to produkčně ošetřil, gore už ale patřičně nevymazlil. Trávíte-li Halloween v příslušně strašidelných atrakcích, jako jsou domy, sklepy, nálevny a pivovary, máte možnost stát se sedmým do party, která jeden takový strašidelný dům navštíví. Jak už to tak bývá, počáteční zábavnost atrakcím moc dlouho nevydrží a nebohých šest mládežníků padne do osidel šílených maskovaných vrahů. Je sice na pováženou, že ještě v polovině filmu je celá parta celistvá, ovšem naštěstí se tvůrci včas rozpomenou, že má jejich řada řídnout, takže úmrtí je nakonec uspokojivé množství. Co už je méně uspokojivé, je poměrně slabé gore, kamera od detailů velmi rychle odbíhá, takže si z tohoto hlediska krvavosti nikdo moc neužije. Druhým nedostatkem se ukázal záměr zabijáků a s ním spojené provozování jejich atrakce. Není jasné, zda už ve strašidelném domě docházelo k zabíjení dřív, a pokud ano, jak je možné, že okolí nepojalo podezření. Naprosto není nic známo ani o zabijácích samotných, mají masky a pod nimi jsou dobrovolně znetvoření, nepochytil jsem, k čemu tento neotřelý nápad sloužil a jaksi jsem i tápal, co je k zabíjení vedlo. Více bližšího nezjistila ani parta v nesnázích, která kromě dvou koumáků a sympatických děvčat, měla jednu uvědomělou slečnu Katie Stevens, která vydržela nejdéle v litém boji. Po (scenáristickém) úspěchu snímku "Tiché místo" se tvůrčí dvojici Scott Beck & Bryan Woods podařilo protlačit k realizaci i tento jejich společný počin, který se nespoléhá na přehršel gore, ale především umí pracovat s obyčejným lidským strachem v různých formách. Vzhled zabijáků nahání hrůzu dokonale a parta v ohrožení je v pohodě.Celé to přímočaře šlape, dějové zvraty jsem nezaznamenal. Přemrštěné nároky tohle hrůzné bludiště na diváka neklade. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher o strašidelném domě, kde vraždí skupina klaunů náhodné návštěvníky, mě zklamal. Odlehčené SAW, kdy parta omladiny musí projít rozličnými místnostmi a občas vyluštit hádanku, originalitou vskutku nesrší. Ale nechť, člověk chce stejně jen vidět, jak budou všichni postupně vykydleni. Nu, a zde je největší kámen úrazu, pokud pominu první táhnoucí se polovinu, kdy se nic napínavého neděje. Gore je vskutku mizerné a odfláknuté. Všechny ty gumové hlavy, proražené, roztržené či ustřelené by mě bavily u osmdesátkového hororu, ale ne u současného, kdy jsem zvyklý na věrohodné efekty, co mnohdy vypadají, jako že ani efekty nejsou, ale že jde o snuff. Navíc žádná přehnaná brutalita se nekoná, prostě rána kladivem a je po všem. Třetí hvězdu dávám za svižnou poslední čtvrtinu, která přeci jen napětí měla, jen v úplném konci jsem se trochu ztratil. Odpustím i klišé typu - jej, já tě zabít nechtěla. Tak snad budu mít na letošní Halloween šťastnější ruku...p.s. Killer Klowns from Outer Space byli zábavnější ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Scott Beck a Bryan Woods psali scénář pro Haunt současně se scénářem pro A Quiet Place (2018) bez očekávání, že by se kterýkoli film někdy v budoucnu natáčel. (ČSFD)
  • Závěrečná píseň, která zní během závěrečných titulků, je akustická coververze hitu Dragula (1998) muzikanta Roba Zombieho, který je sám fanouškem hororu a tvůrcem několika filmů. (jenovef)

Reklama

Reklama