Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička je prostě nepřekonatelná (a Barker dobře věděl, co dělá), i když nutno říci, že tohle surreálné peklo má něco do sebe. Bohužel se právě v něm někam vytratila atmosféra. Zbytek jde v běžných stopách béčkových dvojek, takže spousta krve, řetězů, ale polovina hrůzy. Ale proti přeplácanému třetímu dílu jde ještě pořád o dobrý film. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Matroš rozpracovávající původní díl, který sice už nemá takový wow efekt, má i slabší místa, ale na plnou palbu mi to pořád stačí, protože jsem se bavil výborně. Přistupuji k tomuto filmu jako k velmi kvalitnímu sequelu, který Hellraisera nesvádí z cesty, nýbrž se rozhlíží všemi směry kolem sebe, částečně i zpět. Spokojenost. 90% ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II aneb záhada hlavolamu se vrací a s ní i staří známí cenobité v čele s úchvatným Pinheadem o jehož minulosti se zde dozvíme trochu více. Dvojka nabízí ještě krvavější dobrodružství než díl první, cenobité jsou zde děsivější a Kirsty ještě více sexy. Film se odehrává v areálu psychiatrické léčebny - ideální místo pro spojení se samotným peklem. Všudypřítomní vřeštící blázni jen dotvářejí onu ponurou a nepříjemnou atmosféru filmu, kdy ke konci nevíte co je horší, jestli peklo a nebo realita. Clive Barker má skutečně hodně bujnou fantazii a opravdu bych nechtěl prožít některý z jeho snů. Ovšem své představy umí brilantně přenést na plátno a to se cení. A pokud někdy narazím na zakrvácenou matraci s řetězi, nebudu si myslet, že zde došlo k brutálním sexuálním orgiím a radši se jí zdaleka vyhnu ;) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý sequel. Bohužel paradoxně v momentě, kdy má asi film dosahovat vrcholu - v té pekelné říši -, tak naopak ztrácí tempo a poctivě budovaná atmosféra je ta tam. Možná kdysi spolíhali hlavně na efekty, které už dneska rozhodně nepříjdou nijak vyjímečné (ale rozhodně nejsou špatné!)... V každým případě přibližně v druhé polovině se spíš jen střídají skvělé a průměrné scény - a to i v závěru filmu. Dobrá zpráva nakonec - Film si pořád drží svojí temnou atmosféru a je zde mnohem víc gore scén než v jedničce :) (8/10) ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Tony Randel se do toho oprel teda paradne. Styklovani pekelne atmosfery pomoci ruznych zanrovych prostredku certifikovanych svym predchudcem funguje, da se rici, bezchybne. Ikdyz na muj vkus se zbytecne v nekterych fazich Hellbounda Rendel urputne drzi ciste surrealistickeho vypraveni, nakonec vydava veledilko, nad nimz uznale tleskam. Je jen dobre, ze se nesnazi nekompromisne protlacit sve inovativni napady tykajici se brutality a okazale akce , ke ktere maji tvurci "dvojek" sklony, ale sympaticky navazuje na Barkeruv zaklad vypraveni (fantaskni podobu pekla a postavu letajiciho serdžna si ale klidne mohl odpustit)... O minimum slabsi nez jednicka, avsak stale elitni horror, jehoz pribeh exponencialne graduje a konzument se ani sekundu nenudi. 9/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)
  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)

Reklama

Reklama