Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Áno toto je ten hellraiser na vesmírnej lodi, ktorého som sa v detstve pomerne dosť bál. Ešte lepšie ako treti diel. A to je len dobre, lebo túto hororovú sériu som už chcel vzdať. Super efekty a sci-fi žáner tomu len pridal. Hodnotenie sa pochopiť nedá, ale aspoň v komentároch som našiel ľudí, ktorí hodnotili rovnako, zatiaľ fakt najlepší diel pekelníka. 4* ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo do pekla vôbec utrpenie dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe.  Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili v úvodzovkách len necelých 80 minút čistého času, aké v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak se dozvíme, kde, jak a proč se vzala na světě kostka. Výlet do budoucnosti a kosmu si mohli tvůrci klidně odpustit, naproti tomu výlet do minulosti ke vzniku kostky a část z tehdejší současnosti (1996) ještě tak nějak drží laťku. Celkově je film kvalitativně sešupem dolů, ale díky charismatické Angelice, která se takřka vyrovná Pinheadovi (který zde opět háže své květnatě filosofické hlášky, které tolik miluji, a řetězy s háky) a je důstojným nahrazením výborné Julie z prvních dvou částí, opět skvělým maskám (Angelika, bratři z ochranky) a jakýsi úvod do Hellraiseří mytologie (kterou mám taky hodně rád), se ten pád naštěstí zastaví ještě někde nad průměrem. Poslední část série, která šla ještě do kin. Ze dvou částí série, která vyžaduje více času. Poprvé jsem tomu dal hvězdičky jen dvě, ale po opětovném shlédnutí jsem nucen (a jsem tomu rád, je to má oblíbená série) ještě jednu přidat. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad ani nemuselo bejt, alespoň myslím. Opravdu, ale opravu tragický příběh, kterému nepomáhají ani docela slušné efekty a už vůbec ne herecké výkony, nebo ještě lépe řečeno, napsané dialogy. Ani vlastně pořádně nevím, proč dávám dvě, možná proto, že to mělo i své dobré chvilky, ale nebylo jich moc. Shlédnout a zapomenout, jak často poslední dobou u mnoha snímků říkám. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)

Reklama

Reklama