Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, že sa dá aj zaujímavý nápad a legendárna sága o pekelníkovi pokaziť a totálne divákovi otráviť. Chcel som sa ešte niekedy v budúcnosti ku starším veciam vrátiť, no po tomto hnuse ma prešla chuť. Prišlo mi to, ako keby sa niekto silou mocou snažil pozliepať do jednej guče čo najviac hororových scén, no pritom zabudol na zmysluplný dej, atmosféru a i ďalšie formálne prvky. Navyše väčšina krvavejších scén bola nechutne digitálne predimenzovaná. Vlastne ide len o útržky niečoho čo sa snažilo hrať na niečo, na čo nemá. Na hranici odpadu. 15/100 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak trochu hovadina, kde se scénárista naparuje a dělá jak kdyby napsal nejchytřejší scénář v dějinách lidstva, zatímco režisér předvádí, že má rád starý videoklipy Nine Inch Nails a Ministry. Cenobiti jsou v tom navíc prakticky úplně zbyteční, protože je to zamotaný do křesťanských představ pekla, ale na druhou stranu i s tím pidirozpočtem z toho udělali docela ok horor, takže i kdyby to měla být pitomost za dvě hvězdičky, tak je to pořád lepší než ta trapošina z předchozího dílu :D ()

Reklama

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl jenom 3 díly pekelníků, které mi byly doporučeny a další ne, abych si nepokazil celou sérii, takže mi mohli nějaké návaznosti uniknout. Návrat špendlikáče a jeho pobočníků Cenobitů mě velice mile překvapil. Hlavně se mi tam líbilo nařízení rozsudků od soudce a následné soudní líčení, které bylo pořádně zvrácené. S Judgmentem jsem spokojený a sám špendlikáč ukázal, že své špendlíky na hlavě nemá jenom na okrasu. Dávám 70% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja detektívi sa musia spojiť, pretože ich mesto terorizuje brutálny vrah. Všetky stopy ale začínajú naznačovať, že tento prípad je až príliš nezvyčajný na to, aby bol vinníkom niekto z nášho sveta. Všetka ich snaha vyriešiť tento prípad smeruje k stretnutiu s entitou nazývanou Pinhead. - Na to, že režisér zvyčajne pracuje na rodinných fantasy nezmysloch, sa mu to pri tom nízkom rozpočte celkom podarilo. Pinhead síce nedostane vela priestoru, ale masky sa v tomto prípade dosť vydarili. Čo sa ale nepodarilo sú vraždy, pretože tie pôsobia dosť komicky a napríklad zvlečenie z kože pôsobí ako keby niekto strhol igelit z tela. Príbeh je napísaný úplne predvídatelne, ale tých necelých 80 minút sa tomu oplatí povenovať. + herečka z The Sub + herec z Escape Room + herec z Animal ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

No, Judgement. Zúčtování není zlé. Pinheadova sérka tentokrát konečně má příběh, na rozdíl od některých předchůdců je nebrakově natočena a film vesměs dává smysl. Ale všechno jsme někde už tak ňák viděli a originální téma je stále jen čajíčkem toho, co by z filmu - i tohoto - mohlo být, takže strašně mrzí, že Hellraiser Origins od Paula Gerrarda nakonec nedostal zelenou. Nevyužitý potenciál. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)

Reklama

Reklama