Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bruckner patří k těm současným režisérům, jejichž tvorba se mi líbí.  A tak jsem se na jeho Hellraisera pochopitelně docela těšil. A  fajn, atmosféra, hudba , prostředí , krvavé scény i Cenobiti samotní všechno je téměř tak jak má být. Ale brzy jsem se přistihl, že vyhlížím Pinheada, tedy toho, kdo se de facto stal značkou filmového zpracování Barkerovy novely. Chápu a respektuji volbu, která zřejmě přišla  po odmítnutí Douga Bradleyho, ikonickou postavu přepsat a přetvořit, ale já si díky tomu připadal jako v Noční můře bez Freddyho nebo Pátku třináctého bez Jasona.   Čili jedna zásadní změna, která možná více odpovídá předloze, ale osobně mi moc nesedla a pak paradoxně vlastně nic nového.  Areligiozní peklo plné bolesti, zase,  asi jsem čekal větu trochu více rozvitou. Silnější, ale trojka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Dost je mýtus.“ Kdybych měl použít jen jedno jediné slovo, muselo by to být slovo zklamání. Já od nového Hellraisera ani nic nečekal, i přesto mě vlastně zklamal. A to hlavně svou plochostí a absencí atmosféry. Obsazení postavy Pinhead mi nevadilo vůbec, vlastně poprvé tato postava svým zjevem ve filmu odpovídá či přímo odkazuje k literární předloze. Výhrady bych ale měl k vizuálnímu pojetí cenobitů. Asi bych snesl, že jsou „bílí“, respektive světlí, přijde mi však škoda, že na rozdíl od předchozích cenobitů, nehrají na detaily, jejich vzhled působí tak nějak celkově. A nejde z nich strach, což z takového Butterballa jsem jako smrádě sral maggi v kostkách. A kulervoucnosti Angelique už série asi nikdy nedosáhne. Pinhead je fajn, dostává zase hodně prostoru a hodně mluví, jen po čase člověku dojde, že toho v podstatě mnoho neříká (to, co tady řekne za celý film zvládl Bradleyho Pinhead třemi čtyřmi slovy). Samotného mě překvapilo, že vůbec někdy budu kritizovat mluvu této postavy. Jsou tu i mé oblíbené létající řetězy. Pozměnění univerza, i to by se dalo přežít, byť mi profesní degradace cenobitů (s P. v čele) přišla líto. Asi jako když vás v práci přeřadí od počítače ke kopírce. Co mi vyloženě vadilo bylo pojetí Konfigurace nářku. Tahle zničit funkční žánrovou ikonu. To se mi normálně kroutily střeva. Přepálená stopáž, jedna z nejnegativnějších věcí filmu. Ona (a přílišné zaměření tvůrců na vizuální stránku) může za absenci atmosféry. Co při své levnosti předchozí dva díly alespoň trochu dokázaly v mnohem kratší stopáži (trochu zajímavý příběh, napětí a atmosféra), k tomu tenhle film nepřičichl ani jednou za celé dvě hodiny. Abych jen nehanil, velmi pozitivně vnímám obsazení a pojetí hlavní hrdinky, úplně obyčejná normální holka, která si diváka získá během chvilky. 2,5* Mé celkové pořadí oblíbenosti série: H2, H1, H3, H5, H4, H7, H9, H10, H11, H6, H8 ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas krádeže nájdu dvaja lupiči tajomnú kocku, ktorú si vezmú so sebou. Riley ju má pri sebe v čase, keď sa predávkuje, a jej brat, ktorý jej prišiel pomôcť, sa o ňu poreže a následne zmizne. Riley začína zisťovať, že kocka je niečo omnoho temnejšie než len tajomná hračka. - Nový Hellraiser sa nepochybne zaradí medzi to najlepšie, čo na hororovej scéne tento rok vzniklo. Napriek tomu to nehodnotím príliš vysoko, pretože s tým mám podobný problém, ako s Brucknerovým The Ritual. Režijne aj scenáristicky je to špičkovo odvedená práca, ale výsledný dojem u mňa kazia nesympatickí herci. Nezaujali ma ani masky, ktoré mi prišli odfláknuté, ale ďalej už všetko funguje, ako má. Má to atmosféru, potoky krvi a aj záverečný zvrat, ktorý väčšina divákov zrejme odhadne dopredu, ma príjemne prekvapil. Ženské prevedenie Pinheada tiež nebolo zlou volbou, takže som zvedavý, či pribudne aj sequel, pri ktorom by som určite uvítal nové a hlavne sympatickejšie herecké obsadenie. Brucknerov prístup k tejto tematike je svojský a ide o jeden z raritných prípadov, kedy má readaptácia úspešného filmu / knihy svoj význam. Tiež musím pochváliť vydanie na VOD, pretože v kine by to s viac ako dvoma hodinami stopáže ludí až tak nebavilo, čo si našťastie tvorcovia očividne uvedomovali. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelník změnil pohlaví (ach jo) a jeho restart je slušný. Prokletá pekelná kostka je opět na scéně a v rukou ji třímá opravdu neskutečně ohyzdná Odessa A´zion, která mně naprosto kazila dojem z filmu. To na ten casting nepřišla ani jedna vizuálně šikovná žena?! Se sérií jsem měl vždycky jeden zásadní problém: ani jedno setkání s Pekelníkem nebylo extra napínavé a extra nestrhlo. A tenhle problém nedokázal odbourat ani režisér David Bruckner. A určitě ani nepochválím vzhled Cenobitů. Nejhorší z celé série. Úplně směšná byla ta novodobá a designově málo působivá sestava. Pinhead, ten původní, měl vždycky celkem charisma, najednou je z něj žena, vystupuje jako The Priest, což je celkem v rozporu s logikou předchozích částí, kdy byl divákům zcela objasněn pohnutý osud prokletého muže, který vstoupil do služeb Pekla, měl posléze hlavu posetou hřeby, zdobil ho excentrický vzhled a stal se Pekelníkem. A hlavně vždycky, když se dříve na scéně zjevil, přinášel znepokojení. Pinheadka, nebo co krávu to vlastně bylo, nevnášela vůbec žádné znepokojení, prostě byla úplně marná a k ničemu. Tenhle film je poměrně umírněný v brutalitě. Gore se dostavilo v krotké formě. Tradiční mučení obětí formou napínání těl na ostnaté hrotce se objevilo jen ojediněle. Režisér dobře trefil dynamiku. Postupně to celé nabíralo na obrátkách a film se dostával do dobrého tempa. Milovníci Balkánu a tamní produkce, která přesáhla i do tohoto filmu, bezpečně poznají i v české kinematografii etablovaného Predraga Bjelace, který se zjeví na kratičkou chvíli v úvodu filmu. Záporné role se dostalo Goranu Višnjičovi, který se s temnými plány své postavy popasoval zdárně. A vše dobré z hereckého hlediska kazí jen ta držka Odessa, kterou by měli podarovat finanční sbírkou na estetickou operaci, pokud se nevybere dost peněz, už by nikdy neměla hrát ve filmech. Režijně se z toho dalo vytřískat klidně i víc. Pokud jste čekali od restartu série zázraky, měli byste svoje očekávání přece jen poněkud snížit a smířit se s ucházejícím nadprůměrem. 6/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes pozitivní recenzi a trojhvězdicový hodnocení série, která začala v roce 1987, už dávno u mně upadla do zapomnění. A to sem viděl jen první tři z nekonečný řady filmů. Novej Hellraiser je ovšem ještě horší. Neuvěřitelně nesympatický postavy, příběh, kterej ve svým opojení sepsal chorej mozeček pana Barkera, a neskutečně natažená stopáž. Tenhle film nemá vůbec nic. 30%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)
  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama