Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Že bol pôvodný scenár písaný pre iný film vysvetľuje celý guláš, ktorý sa počas dobrých 70 minút odohrával. Na ten malý zvyšok sa dostanú na plac starí známi, aby nesúvisiacemu spletencu udalostí skúsili dať zmysel. Žiaľ nepodarilo sa. Šiesty Pekelník postráda všetko to, čo zdobilo relatívne úspešných predchodcov počnúc nespútanou rozkošou, končiac prepadnutím psychickému teroru. Cenobiti nemajú vo filme žiadne miesto a objavia sa len pre potreby značky. Rovnaký osud postihol aj navrátenkyňu z úvodných dielov Kirsty, s ktorou si Pinhead nadobro vyrovnal účet. Stiesňujúca atmosféra, nepríjemné mrazenie, povestná brutalita aj neodmysliteľné pikantné scénky sú definitívne preč, dostáva sa nám iba odkopírovanej zápletky predošlého Inferna, lenže v tom najnudnejšom možnom prevedení, čo najmä po vydarenom predchodcovi zamrzí dvojnásobne. Podobný verdikt ako pri spackanej štvorke, ale s tým rozdielom, že štvrtý diel bol príšerne nakrútený, ten šiesty je úplne mimo misu a jediné čo znásilňuje je značka samotná. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V tejto časti sú prehádzané dejové linky a naozaj som sa v tom strácal čo je pravda a čo len fantázia,spravili s toho taký miš-maš. Tento film je veľmi chaotický a scenár ukážkovo dodrbaný. Tomuto filmu chýbalo veľa vecí a spomeniem len tie najpodstatnejšie logika,schopný scenár a krvavosť a hlavne to posledné zamrzí,lebo u hallraisera som bol nato zvyknutý a tu naozaj gore bolo minimalne.Aj triky boli veľmi slabučké.Koncová pointa ozrejmila dianie vo filme a troška prekvapila a bola zaujímavá ale ako celkový zmetený dojem už zvrátiť nedokázala. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Určitá atmosféra se tomu upřít nedá, bohužel scénář je velmi slabá napodobenina předcházejícího dílu, jen tady tomu chybí schopnější hlavní hrdina a hlavně aspoň nějakej děj. 90% stopáže se přešlapuje na místě a film absolutně neví kudy se vydat, a tak vás bombarduje slepencem halucinací co nikam nevedou. Ani zajímavý Cenobity se neobtěžovali do toho dát. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhé Inferno se nezdařil. Ubylo toho, co bylo pro tuhle sérii typické, totiž Hellraiser s Cenobity měl ve filmu velmi malý prostor, typická Kostka se nám téměř vytratila, ubylo krve a to ve velkém množství. Kvalita scénáře trochu klesla, herecké výkony taktéž, již viděná pointa opravdu nepřekvapila a k tomu všemu přibylo hloupých scén, které o hvězdu snížily kvalitu Hellseekera (neustálé probouzení z představ, Trevorovy milenky, které se na něj neustále lepí,...). Jediné potěšení, které mi šestka přinesla, bylo návrat sympatické Kirsty (i když tomu nebylo vůbec třeba). Pro tuhle sérii mám slabost, takže přes všechny záporné vlastnosti zůstanu u pevných 2*. Ano, koukat se na to pořád dá. 40% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Trevor (Dean Winters) přežije děsivou nehodu, při které zemře jeho přítelkyně. Alespoň si to Trevor myslí. Ale policie je přesvědčena, že Trevor dívku zabil a někde se zbavil jejího těla, protože při nehodě její tělo nebylo nalezeno. A navíc má od nehody Trevor podivné výpadky, které pokaždé končí smrtí někoho z jeho okolí... Jako samostatný film by to nemuselo být až tak zlé, kdyby se Bota (to je fakt jméno režiséra) nepokoušel film natlačit do série Hellraisera, což v tomto případě znamenalo, že do již hotového a jakžtakž smysl dávajícího příběhu byl natlačen Pinhead a kostka, čímž se ten příběh rozpadl v podivnou slátaninu. Film nezaujme ani hereckým obsazením, ani hudbou, a vlastně vůbec ničím. A když si představím, že mne čekají ještě další díly, fakt mi běhá mráz po zádech. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)

Reklama

Reklama