Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

Dino07 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvními díly to není nic extra. Ale našly by se tady i scény, u kterých mi běhal mráz po zádech! A posledních 10 minut, vyvrcholení celého filmu, bylo velice záživné! Cenobiti, Pinhead a řetězy = nejlepší část všech Hellraiserů, na kterou se vždy těším a v tomhle díle mě opět nezlamala!!! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vsetky casti som nevidel, ale prve tri sa mi celkom pacili. Tato siedma sa mi zdala byt zbytocne natiahnuta, zdlhava, nudna, len som cakal, aby sa to skoncilo, urcite by som v noci po 15 minutach zaspal. A ze toto ma byt podla distrubutora najstrasidelnejsia cast? To je snad vtip. Nechce sa mi verit, ze uz aj osma cast je natocena a to v tom istom roku. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Návrat mrtvých pokračuje v dějové odbočce, nastoupené předešlými dvěma díly, což se mimo jiné projevuje např. náhlými změnami prostředí, kdy se hlavní hrdina najednou objeví (v jiném oblečení) na jiném místě, bez ohledu na předešlé události, a od tohoto střihu se děj zase někam ubírá. Naštěstí těchto střihů není tak požehnaně jako v předchozím díle. V porovnání s prvními Hellraisery jde samozřejmě o neuvěřitelně slabou záležitost, v porovnání s předchozím dílem to je ale alespoň trochu hororové a má to nějaké světlé chvilky (např. scéna, kdy Amy objeví mrtvou dívku v koupelně, ta má i docela grády). Mou osobní pozitivní stránkou filmu je pak Kari Wührer v hlavní roli, ale sama o sobě to moc nezachrání. Na své si přijdeme klasicky až v závěrečných minutách, kdy konečně dostane slovo Pinhead a jeho (konečně zase na větším prostoru) létající řetězy. Co se ale týče příběhu, má dost hluchých a nelogických míst. Ale na to si u Ricka Boty asi docela rychle zvyknete. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Rick Bota si po bezpohlavnom Hellseekerovi nechal opäť prišiť po páre semeníkov a do Návratu napumpoval nevydanú porciu mystična. Už v úvodných minútach prekvapí prítomnosť Stana Winstona čoby producenta a po úvodnej scéne v drogovom brlohu je jasné, že nepôjde o ďalší tupý výplach. Podobných prekvapení vrátane jedného tučného infarktu bude čakať hneď niekoľko, také pasáže z metra, v úzkej uličke či s nožom v kúpeľni s nervami neplýtvajú. Charizmatická reportérka nemálo zvyšuje kredit rovnako ako návrat pomyselnej dávky erotiky a brutality so slušným bodycountom nevyjmúc. S úrovňou príbehu to už zo zvyku inventúry šuflíkových scenárov tradične pokrivkáva. Zápletka neprináša nič čo by otriaslo doposiaľ videným, poteší súdnosť tvorcov, ktorí sa neobťažujú s podrobným vysvetľovaním čím zapoja aj fantáziu diváka. Dohromady tak posledný zmysluplný zástupca série aký dokázal privodiť nepríjemný pocit strachu. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Jak vidím budu sám, ale mně se prostě DTV Hellraiseři líbí. Nepotřebuju 90 minut masakrů, cenobitů nebo psychedelických světů, stačí mi zábava a obstojná atmosféra. A to rozhodně Deader má, stejně jako dobrou kameru, hudbu a několik skvělých děsivých scén (v rámci DTV), hlavně návštěva bytu na začátku je skvělá. Efekty jsou taky nadprůměrné, teda pokud pominu závěr s "elektrickým výbojem". Tyhle flmy mám rád, podobně jako další DTV kousky jako Shallow Ground nebo Madhouse. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Kresby na zdech redakce Amy (Kari Wuhrer), které se ve filmu objevili, vytvořil autor námětu filmu Clive Barker. (gogos)

Reklama

Reklama