Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pohlcující a režijně velmi dobře zmáknuté drama, které navzdory tématu a délce nenudí. Redford tu léčí koně, napravuje pochroumané dcery a nezapomíná ani na seksuchtivé matky, přičemž ta poslední část navzdory očekávání nevyskočila (resp. nespadla) na úroveň německého TV filmu ala Rosamunde Pilcher, což mě teda upřímně překvapilo a potěšilo. Kýčovité to samozřejmě trošičku je, dopomáhá i k tomu přepálený bloom v některých scénách, ale režijně i herecky je to natolik na výši, že odcházím spokojen... stejně jako moje mamka a babička! Yee-haaaw! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

I když to v knize skončilo jinak, zajímavěji a snad i reálněji, tak se mi film nakonec zdál přeci jen o něco lepší, protože ta kniha, to byla stylově dost slabota. Herecky vcelku dobře vyvedené, ale především kamera se teda k mojí velké potěše opravdu vyřádila. A přiznávám, že jsem sem tam pustil i slzu, což mě samotného překvapilo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a ani na minutu nezalitovala.. Robert Redford je ohromný sympaťák a jedna mu všechno uvěří, každé gesto, každý pohled.. Kristin Scott Thomasová je v roli milující matky úžasná a jako zamilovaná žena půvabná a něžná.. Příběh tragické nehody dvou dívek na koních mě opět vtáhnul a nepustil.. Je to krásně natočené, má to podmanivou atmosféru a celkové vyznění je odzbrojující.. U mě filmová spokojenost.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja viem, kam išiel." – „Ale ty tam za ním ísť nesmieš." Jemne hollywoodsky tupý, zato vizuálne podmanivý a príbehovo silne liečiteľský epos o zranenom dospievajúcom dievčati a jej šialenom koníkovi, ktorý takmer putoval na bitúnok. Nevierohodná romantická línia pácha na predsa len troška pridlhom (170 minút) filme fyzické pošramotenia, ale vďaka prvotriednemu hereckému obsadeniu (tradične charizmatický Redford, mladučká Scarlett Johanssonová, vtedy ešte znesiteľná Kristin Scott Thomasová, v podporných roličkách Cooper, Neill a Wiestová), podmanivej montanskej prírody a inteligentnej pevnej ruky pána režiséra hodnotím ako nadpriemer, hoci s prižmúrenými očami. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/185756/Zaklinac-koni-80.html ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Grace (Scarlett Johansson) sleduje video ze závodů s Pilgrimem, je na videu jasně zřetelná silná lysina na jeho hlavě. Filmový Pilgrim ale nemá lysinu, pouze malou bílou skvrnu ve tvaru hvězdy. (Prochy38)

Reklama

Reklama