Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World. Ta byla ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Moderoval ji legendární britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 ale rozhodně neprobíhala hladce a ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem. Ale skutečný rozruch měl teprve přijít. Jeho epicentrem se stala feministická aktivistka Sally Alexander (Keira Knightley), členka nově vzniklého Hnutí za práva žen. Emancipované dámy prohlašovaly, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy. A to se rozhodly dát najevo v přímém přenosu. Na diváky celosvětového živého vysílání tehdy čekala víc než jen jedna senzace… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film od žen,o ženách,pro ženy,který je ovšem,navzdory tématu feminismu,ženského revolučního hnutí a kritiky (a následného skandálu) soutěže miss,překvapivě plochý a postrádá silnější a zapamatovatelné momenty.Přitom to mohlo být minimálně něco co diváka přivede k zamyšlení kam až se ženské hnutí za těch padesát let posunulo...60% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Film bol natočený pre priemerneho diváka. Myslím,  že je to preto, aby si ho pozreli aj taki, čo by ho inak ignorovali. Každopádne ma mrzí,  že taketo ženy sa už skoro nerodia. Inak by som ich vidala v ovela vacsom počte na demonstraciach za práva zvierat. Aj kráva je samice, ktorá trpí ked jej vezmu mlada. Záleží naozaj tak velmi na tom, že nie je z ludskeho rodu? ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je námet čisto hodný na drámu, no rozhodne tá snaha do toho za každú cenu tlačiť komédiu bola kontraproduktívna a zbytočná. Našťastie tam ten závan komédie bol len minimálny, a typicky britský (takže len suchý humor). Čo sa týka filmu, vôbec som netušil, kam to celé smeruje a že akurát Miss World 1970 bol takýto obrovský milník v boji za práva žien. Táto historická udalosť si určite zaslúžila filmové spracovanie, aj keď asi o kus lepšie! Toto mi prišlo v mnohých ohľadoch dejovo nevýrazné a viacmenej priemerné. Hoci tá línia zo zákulisia Miss ma bavila určite oveľa viac ako prípravy feministického odporu. No ako bolo vo filme povedané, londýnske feministky si nemohli vybrať lepší spôsob ako na seba upozorniť, keďže tento program sledovala obrovská masa ľudí po celom svete (dnes je už verejný záujem o takéto súťaže výrazne menší). A hodnotenie? 3* sú tak akurát. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Trošku film na zívání i když je zde příjemné retro. Přitom s hvězdou Keirou Knightley. Zapojí se do hnutí plánujícího protest při volbě Miss, jež podle radikálek snižuje hodnotu ženy na kus masa.Vzpoura proti vlastnímu pohlaví by však potřebovala více nadsázky a méně kazatelské korektnosti, sahající od rasismu k feminismu. Naštěstí se najde pár vtipných okamžiků, třeba pohrdání televizí, do níž se přitom rebelky potřebují dostat, či hledání přijatelných společenských úborů v šatnících založených na popírání ženskosti. Zajímavá je zákulisní příprava missek jako hláška „zatracená Jugoška, my vás píšeme na začátku s tvrdým Y, takže patříte až na konec řady“. Ženy jsou zde pouze uvědomělé a zneužívané a muži jen povýšení nadsamci, chlípně se třesoucí na promenádu v plavkách. Nejpřirozeněji působí matka hrdinky. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama