Reklama

Reklama

Teče tudy řeka

  • USA A River Runs Through It (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dokonalý okamžik netrvá věčně, ale zůstává v našich vzpomínkách. Příběh dvou rozdílných bratrů, které pojí vášeň pro rybaření... Říká se, že v Montaně jsou jen tři místa, kam se chodí včas. Na mši, do práce a na ryby. Tohle rčení přesně odpovídá příběhu rodiny reverenda Macleana, která žije v malebném horském městečku na soutoku tří řek. Osobitý presbyteriánský reverend učil od mládí své syny vnímat magickou krásu divoké přírody a lásce k rybolovu. Rybaření zůstává jejich jedinou společnou vášni i v dospělosti. Zatímco starší Norman začal studovat vysokou školu, mladší Paul si užívá života plnými doušky. Pohybuje se však v nebezpečném prostředí a jeho tajemství ho nakonec dostihne. Život těch, které bychom měli znát nejlépe, nám totiž uniká nejvíce... Poutavý melodramatický snímek Teče tudy řeka představuje třetí režijní počin slavného herce Roberta Redforda. Předlohou scénáře byla stejnojmenná autobiografická novela Normana Macleana, v níž se autor vrací do doby svého dětství a dospívání v prostředí montanské přírody. Ve své nejslavnější roli se zde představil Craig Sheffer, který ztvárnil postavu dokonalého Normana. Jeho nespoutaného bratra Paula ztělesnil hvězdný Brad Pitt. Snímek vyniká úžasnými scenériemi horské Montany, za což kameraman Philippe Rousselot po zásluze vyznamenán Oscarem za nejlepší kameru. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Komorní drama zasazené do nádherné krajiny Montany. Výborná kamera. Herecké výkony nadprůměrné, dokonce i u Pitta, kterého jinak nemusím. Drama dvou rozdílných bratrů a jejich otce, kteří mají společné jen muškaření. Přes veškerou rozdílnost spolu všichni vycházejí harmonicky. Obrazová alegorie, která nenudí i když akce a zvraty chybějí. ()

Jaryktichy 

všechny recenze uživatele

Velice nádherný film s vynikající kamerou, příroda jak malovaná a potoky plných ryb byly natočeny perfektně. Je vidět, že pan Redfort si stímto snímkem pohrál. Skvělé scény s ještě lepšími herci a dotoho všeho hrála vynikající hudba. Celou dobu, každým okamžikem jsem očekával nějaký zvrat, ten však přišel když jsem ho vůbec nečekal. Opravdu skvělý film, ale něco mi tam chybělo, bohužel nevím co. ()

Reklama

Critic 

všechny recenze uživatele

Amerika před sto lety...tam bych chtěl žít, vážně. Všude krasná příroda, která se ještě jeví jako bychom ji nikdy nemohli zničit, ale zároveň se člověk již přemisťuje pomocí aut, mluví do magických sluchátek prvních telefonů a tak nějak cítí tu zatím nehmatatelnou změnu ve vzduchu. Film mi úplně nesedl, ale tu dobu zachytil dokonale. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh vykreslený ještě nádhernější kamerou, tak příznačnou pro Roberta Redforda, režiséra. Krásná krajina horské přírody a dravost řeky spolu s příběhem jedné rodiny jsou v tomto snímku svázány tak, jak to dokáže málokterý režisér. Kdesi jsem četl, že Robert Redford - režisér je lepší, než Robert Redford - herec. Možná je to i pravda, i když podle mého mínění je i ten herec vynikající. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Krásne zábery prírody a vcelku zaujímavý, ale nie nejako extra výnimočný príbeh... to som si hovoril počas takmer celého filmu, ktorý je dobre obsadený, občas smutný, občas úsmevný a ak máte súrodenca (prichádza sentiment), tak vám sa vám viaceré pasáže, či už z detstva alebo dospelosti, zdajú tak nejako povedomé, prípadne vám pripomenú niečo zo života... No a potom prišiel pre mňa nečakaný záver, ktorý vyzdvihol film o čosi vyššie a aj keď to bolo trošku emočné vydieranie, prijal som ho. No a k tomu záverečná pekná pravda "We can love completely without complete understanding" a je to solídnych 73% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Několik let přemlouval Robert Redford Normana Macleana k získání práv na ztvárnění jeho novely. (D3VIL)
  • Pstruhy, ktoré „hrali“  vo filme, pochádzali z jednej z fariem v Montane. Boli držané v špeciálnej chladenej a prevzdušňovanej nádrži až do „veľkej“ chvíle, keď sa objavili pred kamerami. Neboli použité žiadne háčiky - na spodnú čeľusť pstruha bol priviazaný vlasec, a to pod drobnohľadom predstaviteľov Montana Humane Society. (Arsenal83)

Reklama

Reklama