Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých filmov, na ktoré nikdy nezabudnete. A nezabudnete na ne preto, lebo sú výnimočné. Myslíte si že nie? Možno máte pravdu, ale jedno sa nikdy Ephronovej nedalo vytknúť a to že vie spraviť film romantických spôsobom aby nepôsobil samoúčelne a lacno. To že sa réžie ujal Rob Reiner bol ale rozhodne pozitívny ťah. Mužský odstup dokázal do filmu vraziť väčšiu silu, viacej emócií a hlavne vám ako keby otvorí pohľad na niektoré veci. Ale najväčšia sila filmu je v jeho úprimnosti. Bez debaty. Každé jedno slovo povedané skvelou dvojicou Ryan a Crystal je trefné, má svoj zmysel a krásne rozvíja ich vzájomný charakter - pravidlo troch a samotný boj o lásku vášho života. Krátke príbehy zamilovaných starých párov, len krásne dokazujú ako sa doba nezmenila a aká je láska vrtkavá a prešibaná. Film ma príjemne pohladil, naozaj mi spríjemnil tento deň najlepším možným spôsobom a to preto, lebo sa za celý ten čas nemusí na nič hrať. všetko z neho vychádza pozvoľna, v malých dávkach, s precíznosťou a hlavne z pochopením. Kto raz ľúbil sa v tom nájde. A preto je to film na ktorý sa nezabúda. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner mě zaujal již snímkem Stůj při mně, kdy velmi věrohodně a citlivě převedl na plátno povídku Stephena Kinga Tělo, nicméně tímto "zásekem" si mě naprosto získal. Vtipná komedie s inteligentním scénářem a neméně kvalitními hereckými výkony, především Billymu Crystalovi padla role přímo na tělo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, když si koupím knížku, přečtu nejdřív poslední stránku. Kdybych umřel dřív, než to dočtu, budu vědět, jak to dopadlo." Miluju tyhle moudra. Harry jich zná hodně a je ochotnej se podělit. Díky němu například vím, jak se umírá v New Yorku a tak radši umřu někde jinde. Taky už vím, co je nejlepší dárek - sluneční přilba na baterii a s ventilátorem, na který se dají krájet hranolky. Ale dost Harryho, protože je tu taky Sally. Ta sice moudra moc rozdávat neumí, ale její restaurační orgasmus se stal legendárním. Nicméně tady jde o to, jestli mohou být muž a žena přátelé nebo jim to sex znemožňuje. K tomu bych se chtěl odborně vyjádřit, ale nemohu. Ženy po mně totiž nechtějí ani přátelství ani sex a kdyby chtěly, tak by se patrně brzy seznámily s kvalitou pravýho háku mojí manželky. Takže fakt nevím. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Krásná Meg, krásný Chicago - i když jen asi 2 minuty na začátku... ale pak krásnej New York, krásný osmdesátý léta, krásnej a tolik opravdovej příběh "napsáno životem" a dojemně krásnej, ač od začátku jasnej, protože pravidly žánru danej, konec. 90% (no kuwa, co jsem to poslední dobou za ufňukanou babu?!) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie, ve které neodolatelně exceluje Billy Crystal v jedné ze svých nejlepších (ne-li nejlepší) rolí. Meg je krásná a víc než zdatně přihrává. Scénář srší nápady, úžasně vybroušenými dialogy atd. atd. Je zbytečné se o tomhle majstrštyku svého žánru rozepisovat, kdo neviděl, tak o hodně přišel. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Aby filmaři zabránili fanouškům dostat se k hercům, vyvěsili ceduli hlásající: ,,Tento film se bude jmenovat Když Harry potkal Sally. Nehraje v něm nikdo slavný a vy v něm taky hrát nebudete. Děkujeme. Na shledanou v kině." (Sinecod)
  • Původně si Harry a Sally o orgasmu měli pouze povídat, ale Meg Ryan přišla s tím, že by jej mohla předstírat. (HellFire)
  • Způsob jakým si Sally vybírá jídlo, byl do filmu zakomponován až poté, co Rob Reiner viděl Noru Ephron (scénáristka filmu), jak si stejným způsobem objednává. Když se jí o tom zmínil, řekla: „Prostě to chci tak, jak to chci,“ kteroužto větu ve filmu také uslyšíte.. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama