Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně fajn romantická komedie hlavně v tom, že ta romantika je zde upozaděna a herci dostávají prostor pro to, aby se převedli a hlavně aby se jim dařilo skvěle provést některé vtipy. Přesto mě ten film prostě nedokázal nadchnout, celou dobu jsem si říkal, že je to fajn. Fajn, ale nic moc víc. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to lepší z žánru romantických komedií. Zápletka, kdy se znají přes 10 let jako přátelé a nedokážou si jednoduše přiznat, že k sobě patří, je originální. Velmi dobře napsané dialogy. Příjemní herci, nevtíravý příběh. Režisér Reiner prostě věděl, co dělá. Pro Meg Rayenovou začátek hvězdné kariéry v tomto žánru. Párkrát se pokusila z této růžové škatulky dostat (Odvaha pod palbou), ale skončilo to neslavně. Někteří herci se holt narodili jen pro jeden typ rolí. Ale není to na škodu. "Dala bych si to, co ona......" :-) 75% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Super i velká romantika může být ohromná legranda. Ostatně my romantici o tom víme své aneb romantická diskuze na téma: Kytka pro přítelkyni. TOM: Já tady s váma dneska nebudu chlastat do noci. JÁ: A proč by si nemohl ? TOM: Protože jsem s váma dělal to samý včera a to jsem původně chtěl koupit Lence kytku, jenže v 11h večer jsem nenašel žádný otevřený květinářství. JÁ: A zkusil si hřbitov ? ONDRA: Ty si vůl, proč jí chceš kupovat kytku v úterý ? TOM: A proč ne ? ONDRA: Přemejšlej, vole. Ty jí koupíš kytku v úterý, doma se sejdete někdy večer, to dostane od tebe tu kytku a co dál ? Nic, řekne ti, že jsi miláček, plyšáček, šmoulínek, medvídek a podobný laciný zdrobněliny, dá ti pusu v lepším případě frantíka, namaže ti chleba a protože jste z práce utahaný jak krávy, usnete. Ráno se vzbudíte, maximálně ti při pohledu na ty kytky dá přednost do koupelny a na hajzl, ale jak známe holky tak spíš nedá a tím to končí. Tome, vole, kytky dávej holce zásadně v pátek, nehraje se žádnej fotbal čili nehrozí, že jí rozněžníš v nevhodnej moment a naopak, ta kytka by jí mohla uchlácholit na celej víkend. No, při troše šikovnosti se z páteční kytky dají vytřískat dva vynikajicí obědy, spousty sexu a ještě klid a mír. A co máš z úterní kytky? Řekne ti, že jsi miláček. Tome přemejšlej. TOM: No jo, něco na tom je, pane vrchní ještě tři piva a tři panáčky. Jo tak to dopadá když romantik potká romantika. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Když si chce člověk odpočinout u filmu, ideální je romantická komedie. Dnešní zástupci tohoto žánru jsou bohužel dost často bezduchá a tupá dílka, na která většinou nemám nervy, proto lovím ve starých dobrých vodách. A ideální romantická komedie, která z vás neždíme potoky slz, která naplňuje obě slova z názvu svého žánru - romantika, komedie (čili se smějete), je právě film Když Harry potkal Sally. Navrch má film uvěřitelný a dobrý scénář, roztomilou Meg Ryan a z filmu čišící inteligenci, ne hloupost. Klasika, jak má být. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočené i vymyšlené, trochu toho amerického buranství a sexismu a naštěstí také dostatek humoru a kvalitních herců. Bohužel právě zde je pro mě i trochu problém, protože z dnešního pohledu jsou představitelé hodně vzhledově nudní a nevýrazní a třeba Billy Crystal mi jako "chci každou v New Yorku, abych zapomněl na Helen" nesedí. Přesto romantická komedie, která nic nepřehání, nehraje a příjemně potěší v každém ročním období (na což si dejte pozor, protože právě čtyři roční období v NY tady můžete po dobu 12 let sledovat + američané nepoužívají v autě pásy:)). Bohužel také pomalu, ale jistě stárne... PS:před týdnem jsem náhodou viděl české divadelní představení s Jirkou Langmajerem a Ivanou Jirešovou a celé obsazení sedělo příběhu mnohem lépe, stejně tak celý příběh mě více oslovil:)) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Žena, která poté co Meg Ryan předstírá orgasmus, říká „dám si to co ona,“ je matkou Roba Reinera. (HellFire)
  • Způsob jakým si Sally vybírá jídlo, byl do filmu zakomponován až poté, co Rob Reiner viděl Noru Ephron (scénáristka filmu), jak si stejným způsobem objednává. Když se jí o tom zmínil, řekla: „Prostě to chci tak, jak to chci,“ kteroužto větu ve filmu také uslyšíte.. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama