Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série z produkce britské ITV vychází ze skutečného kriminálního případu, který ve své době otřásl celou Británíí. V brzkých ranních hodinách v sobotu 19. března 2011 zmizela beze stopy v ulicích Swindonu v jihozápadní Anglii dvaadvacetiletá Sian O’Callaghanová, která si vyšla s kamarádkami do jednoho z klubů v centru města. Vyšetřování jejího zmizení od samého počátku vedl detektiv Stephen Fulcher. Zkušený policejní důstojník vycházel z hypotézy, že Sian se stala obětí únosu a je držena proti své vůli na neznámém místě. Jako svou prioritu si stanovil zajištění jejího bezpečného návratu k jejím blízkým a tomuto cíli podřídil všechny své kroky, čímž si způsobil nemalé problémy. Kriminální thriller, který se postupně vyvíjí v komplikované soudní drama, se vedle samotného vyšetřování a detektiva Fulchera soustředí také na nejbližší rodinné příslušníky, zasažené zločinem a klade si nelehké otázky po podstatě spravedlnosti, na něž neexistují snadné odpovědi. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Boj proti systému v britských barvách. 1)  Spoiler. To špatné zde představuje zkostnatělý právní systém bazírující na formalitách, kvůli jejichž nedodržení nejenže nedojde k patřičnému odsouzení pachatele, ale naopak dojde k odsouzení vyšetřovatele._____ 2)  Je třeba předeslat, že v Británii v bojích policie s irskými separatisty (kromě Španělska žádná evropská země nemá podobnou zkušenost) docházelo celkem logicky i k mnoha porušením práva na straně policie. Irské nebezpečí pominulo, zdá se, a tak aktuální předpisy se snaží podobným případům předcházet. Jejich slepé dodržování spolu s laxním výkonem služby některých policistů pak vedly k zobrazeným událostem._____ 3)  Jak je patrné, seriál není detektivka, i když tak začíná, ale společensky kritické dílo podle skutečné události. No alespoň že anglická demokracie je schopna této sebereflexe._____ 4)  Konec mě zklamal, ale očividně je ze života._____ 5)  Zaujal mě přitažlivý 41letý Joe Absolom (vrah Halliwell). ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Martina Freemana totálně miluju tečka. A dabing Davida Švehlíka byla skvělá volba. K seriálu nemám od první části sebemenší výhrady, kromě vydařeného zpracování reálné, příšerné předlohy zdůrazním, že Imelda se Siobhan zahrály mrazivě silně, vlastně každý, kdo se v seriálu mihl, tam byl přesný, forma mi seděla a pocit hnusu zůstává. Obdivuji osobní sílu a odhodlání, kterou předvedla maminka Rebeky, na tohle by neměl energii každý. A Fulcher je taky borec. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Všeobecně se dá říct, že na filmové příběhy natočené podle skutečných událostí se vždycky ráda podívám, už jen z toho důvodu, že se často dozvím něco, o čem jsem do té doby neměla tušení. Ale konkrétně u Přiznání jsem se místy krapet nudila. Navíc mě úplně neuspokojilo závěrečné soudní přelíčení, mohlo být určitě o něco propracovanější. Na druhou stranu musím uznat, že řemeslně se jedná o velice dobře zvládnutý počin. S celkovým hodnocením však jdu o hvězdičku níž, než jsem měla původně v úmyslu, protože je to takový ten seriál na jedno zkouknutí a dost. (65%) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Solidní počin britů na poli krimi a soudního dramatu. Příběh podle skutečných událostí je ukázkou nedokonalosti zákonů o policii, které ochraňují obviněné před policisty i když se přiznají ke zločinu. Chvílemi absurdní divadlo ze kterého se chce jednomu řvát vzteky a kdyby to nebylo opravdu ze života, tak by si musel myslet, že to tentokrát scénárista fuckt přehnal. Za mě 88% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak je u anglických kriminálek zvykem, ani tentokrát nejde o klasickou detektivku, jako spíše o rekonstrukci skutečného případu. Pět dílů by asi stačilo ale pořád herecky vynikající s výborným scénářem. Bohužel napětí chybí a přeci jen zde nechybí zbytečná výplň, zpomalující průběhu jinak poutavého příběhu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Detektiv Steve Fulcher (Martin Freeman) napsal o případu knihu „Catching a Serial Killer“. (Llaney)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno