Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný film, který zpočátku přinese velká očekávání, která se mu ovšem nedaří plnit. Největším kladem je zejména krátká stopáž, díky které snímek velmi rychle uteče a neplní ho tak zbytečné množství hluchých míst. Tím největším problémem je pak neuvěřitelná míra předvídatelnosti, kdy si již po pár minutách dovede poměrně přesně představit co se bude dál dít. Díky roztroušení příběhu mezi různé lidi však dochází k velmi zajímavému efektu míjení a vzájemného ovlivňování, který snímek vcelku slušným způsobem obohacuje o zábavný prvek. Příjemný, ne však origininální, konstrukt, kteý rychle uteče, aniž by zanechal významnější stopy. Příběh velmi jedndouchý a ač mu schází zapamatování hodná místa, nejspíš vám dlouho nevyklouzne z hlavy. Plusem budiž příjemný hudební doprovod a trefné obsazení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli tou oblastí prošel o půl dvanácté jelen, musel být z toho jelen.. Je fakt, že rozložený puzzle zaměstná mozek víc než ten složený, ale pořád se jedná o stejný výjev posuzovaný jako celek. Marcksova studie potměšilé kauzality sice nabízí neuvěřitelnou dynamiku, absurdní momenty a Mansellův jednoduchý klavírní motiv, nicméně na cestě ke stylovosti ji brzdí nevybroušené dialogy a přílišný spoleh na slepotu diváka u řetězení náhod a časových možností (i když soulož na náhrobku nebyla extra dlouhá, Cheri to prostě za dvacet minut nemohla všechno stihnout). Asi se shodneme na tom, že kdyby postavy nechodily spát se slepicemi, nic z toho by se nestalo.. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ani já nerozumím tomu, proč film nezůstal u původního názvu, který je podle mě povedený, není na něm potřeba nic překládat a dává smysl, ale někdo to prostě rád drsnější. Každopádně, film se mi líbil moc. Ne moc dlouhý, zamotaný jen tak, abyste se v tom neztratili, dobře promyšlený, zahraný. Všechno tak, jak mám ráda. Chvíli jsem váhala, že napálím plný počet, ale nedávno jsem viděla film, ve kterém také hrála hlavní roli neplánovaná srážka (vlastně je to za poslední dny už třetí film s touhle nehodou, a je to čistá náhoda), a vzhledem k mému hodnocení zmiňovaného filmu zůstanu nakonec u 4*. Myslím, že je to tak akorát. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Promiň, že mi to tak trvalo !! Hledal jsem něco většího.." ;) Já taky čekal něco většího !! Dostalo se mi pouze Marckse hrajícího si na Tarantina s bijákem, který ve své druhé půli již negraduje, pouze dovysvětlovává a nablble opakuje.. Není co hádat.. A tak se lze jen dohadovat, zda lze považovat za větší zločin pěkně počesku zkurvit název bijáku, nebo zkurvit jeho potenciál.. Protože biják, který tak pěkně polopatisticky ukazuje, že z okénka se nemočí, že benzinky, zvlášť ty, v nichž pracujete, se nevykrádaj, že bez řidičáku se nejezdí či že na hřbitově se nepíchá, si nelze úplně neužít.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, náročný divák si řekne, že to zas taková paráda nebyla, ale já mám pro filmy podobného typu slabost. A velkou. A kór, když je to černá komedie. Takže něco velmi málo k příběhu, ale jen tak aby se neřeklo, abych kontraproduktivně nespoileroval. Sledujeme sérii rádoby nešťastných náhod, která na pozadí není ani náhodou tak náhodná, a když už je, tak s parádní dávkou ironie osudu. Když bych mohl přirovnat, asi bych sem lupl o 10 let novější (a lepší) Zastavárnu. Za sebe můžu doporučit! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama