Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Co se první poloviny týká, myslím, že Alexandr Dumas by proti menším ani větším úpravám svého slavného románu nijak vehementně neprotestoval. Dodávají snímku dynamiku, průbojnost a svěžest mládí, aniž by se zpronevěřily základním stavebním kamenům knižní předlohy. Jsem ochotná bez výhrad přijmout dokonce i šermujícího abbého Fariu. Nemalé problémy s sebou přináší až polovina druhá, ve které se z neprávem vězněného námořníka Edmonda Dantese stává hrabě Monte Cristo. Je přespříliš zjednodušená a zbytečně uspěchaná - chce se mi říct až odbytá. Svým pojetím rozmělní slušně vystavěnou atmosféru a finále tím pádem ztrácí na síle. Kromě toho: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Názorové přemety mladého Alberta Mondegy (syna krásné Mercedes) jsou nanejvýš podivuhodné. Rychlost, s jakou bez viditelné duševní újmy v mžiku vymění jednoho otce za druhého, je opravdu nevídaná ... a svým způsobem i maličko děsivá. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

S Hrabětem Monte Cristo mám ten problém, že zatím žádná adaptace nenaplnila mé představy. Knižní předlohu mám strašně ráda. Tam, kde televiznímu seriálu, či minisérii nechybí prostor jít více do hloubky děje, bohužel mu ale ve všech případech chybí vhodný hrdina. Naopak, když už najdou slušného hraběte, nemají k dispozici dostatečnou stopáž. Hm tahle adaptace je 17. Doufejme, že se jim to do dvacítky podaří nějak zkloubit! 50% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská light verze Dumasovy klasiky sází na silné formální prostředky (solidní výprava, kamera a hudba, rutinní režie), ale zahazuje jakoukoli možnost věrohodnosti vyprávění. Nikdo z hlavních hrdinů tedy za těch 16 let ani trochu nezestárne. Při uspěchaném závěru je také vidět, proč většina těch povedenějších verzí předlohy je minimálně dvoudílná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla někdy před rokem a pamatuji si z něj akorát nudu, nezájem a netrpělivost, kdy už to skončí a jestli u toho mám s prarodiči (miluju je, ale koukají fakt na kdejakou peachovinu) dál sedět, nebo jít radši luštit křížovky. Pár relativně slavných jmen nezachrání tuto prapodivnou (domrvenou) adaptaci Dumasova románu před úděsnou nezáživností a několika WTF momenty. Podruhé už ne, neděkuji. 41% ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

V tv jsem zahlédl druhou polovinu filmu a poměrně s napětím sledoval až do konce. Přijde mi dobré zpracování. Jde o dobrodužnou literaturu a tedy pokud je filmové zpracování napínavé, je to jak má být. Myslím, že film byl plný různorodého napínavého děje a tak pokud bych dal průměr, který by odrážel zdejší hodnocení, měl bych neupřímné svědomí. Toto zpracování mě bavilo a napínalo. Líbilo. 7,5/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Pevnosť D'if je v skutočnosti starý zámok na Malte. (ČSFD)
  • Aj keď sa film odohráva vo Francúzsku, nápisy sú tu v angličtine. (ČSFD)

Reklama

Reklama